مشاور تغییر کاربری خانه های قدیمی در مشهد + بررسی هزینه ها
زمانی که ملکی ساخته می شود از ابتدا این که چرا این ملک ساخته شده است و کاربری آن چیست مشخص می شود اما با گذر زمان شاید سازنده و یا خریدار نظرش در این باره تغییر کند و بخواهد کاربری این خانه را تغییر دهد. در این مقاله تیم مشهد املاک مواردی را در زمینه تغییر کاربری خانه برای شما گرد هم آورده اند تا علاوه بر بحث خرید خانه در مشهد بتوانید در کنار یک دیگر به این موضوع بپردازیم که چگونه می توان به تغییر کاربری خانه پرداخت و یا اصلا این موضوع به چه معنایی می باشد.
تغییر کاربری خانه به چه معناست؟
در ابتدا به این موضوع می پردازیم که کاربری خانه یعنی چه. کاربری خانه به موضوعی گفته می شود که نشان می دهد به چه دلیل خانه ای ساخته می شود. انواع کاربری های خانه عبارت اند از کاربری مسکونی، تجاری، ویلایی، آپارتمانی، کلنگی، ورزشی و یا صنعتی هستند. حال تغییر کاربری خانه چه چیزی می باشد؟
زمانی می گوییم که خانه ای تغییر کاربری می دهد که به عنوان مثال کاربری مسکونی به تجاری تبدیل شود. برخی از خانه ها به هنگام ساخت این موضوع را در آن رعایت می کنند تا بتوان به صورت چند منظوره این کار را انجام دهند. حال آیا این کار قانونی است یا خیر و یا مراحل تغییر کاربری یک خانه چگونه است؟ تمامی این موارد را در ادامه این مقاله به آن می پردازیم.
آیا تغییر کاربری خانه قانونی است؟
عوض کردن کاربری خانه کاری کاملا قانونی می باشد. می پرسید چگونه؟ تیم مشهد املاک به شما این موضوع را توضیح می دهد. بر اساس ماده ۵۵ قانون شهرداری مصوب ۱۳۳۴ شما می توانید خانه مسکونی را خود را تغییر کاربر داده و به مراکزی مانند دفتر وکالت، مطب، دفتر مهندسی، دفتر اسناد رسمی، ازدواج و طلاق و دفتر روزنامه و مجله تبدیل کنید.
مورد بعدی زیر نظر ماده ۲ قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی مصوب ۱۳۸۹ می باشد. به این صورت که فرد می تواند برای انجام کسب و کار خانگی خود، خانه ای را تبدیل به محل کار خود کند و در آخر براساس ماده ۳۳ آیین نامه محل تاسیس دفاتر مطبوعات مصوب ۱۳۷۷، تاسیس این گونه دفتر ها در خانه های مسکونی کاملا مجاز می باشد. پس تغییر کاربری خانه به راحتی انجام می شود و کاملا قانونی است.
مراحل تغییر کاربری خانه مسکونی به تجاری چگونه است؟
برای این که یک خانه مسکونی را به یک واحد تجاری تبدیل کنیم، باید هرآنچه که برای تغییر کاربری ملک مسکونی نیاز دارید را در دست داشته باشید و سپس به مراحل عوض کردن کاربری خانه از مسکونی به تجاری رجوع کنید. در این قسمت ما برای شما این مراحل را ارائه می دهیم.
به دفاتر نوسازی مراجعه کنید و درخواستی را ثبت کنید
با مراجعه به این دفاتر فرمی را پر می کنید که در آن تمامی مشخصات شما و ملک نوشته شده است. در این فرم قید می کنید که به چه دلیل می خواهید تغییر کاربری دهید.
ملک باید بزرسی شود و دستور صدور نقشه صادر شود
در این مرحله ملک از تمامی جوانب بررسی خواهد شد و سپس اگر ملک خلافی ای نداشته باشد و تمامی موارد آن کاملا درست و صحیح باشد، دستور صدور نقشه صادر می شود.
نقشه را آماده کنید تا مجوز را بگیرید
در این مرحله مالک باید شروع به آماده کردن نقشه کند و پس از آن شروع به دریافت مجوز کند تا بتواند ساخت را شروع کند و تغییر کاربری دهد.
نقشه جدید را تهیه کنید و به بازرس ارائه دهید
قبل از تغییر محل مسکونی به تجاری، نقشه جدید را تهیه کنید و آن را تحویل بازرس دهید تا بتواند با توجه به آن به شما مجوز قطعی را ارائه دهد.
هزینه تغییر کاربری خانه چقدر است؟
به صورت کلی باید به شما بگوییم که هزینه تغییر کاربری به صورت دقیق مشخص نیست و این هزینه هر ساله تغییر می کند و هم چنین دیگر موارد پیرامون این موضوع نیز روی مقدار هزینه تاثیر می گذارد. توصیه می شود قبل از این که اقدام به تغییر کاربری خانه بدهید از مشاور املاک و تیم حرفه ای مشهد املاک در مورد هزینه های آن اطلاعاتی را کسب کنید و سپس شروع به انجام مراحل قید شده کنید.
دریافت مجوز برای تغییر کاربری خانه به چه صورت است؟
یکی از موارد بسیار مهم برای عوض کردن کاربری خانه این است که شما مجوز انجام این کار را داشته باشید و به صورت قانونی این کار را انجام دهید. حال دریافت این مجوز به چه صورت خواهد بود؟ برای شما عزیزان به صورت کامل توضیح می دهیم.
شما ابتدا نیاز دارید که مجوز تغییر کاربری را که از سوی شهرداری ارائه می شود دریافت کنید که به این مجوز پروانه ساخت گفته می شود. در واقع شما قبل از ساخت باید این کار را انجام دهید تا مشکلی برای ملک شما به وجود نیاید. پس از این که اقدام به گرفتن پروانه ساخت کردید، شروع به ساخت کاربری جدید کنید.
رایج ترین نوع تغییر کاربری خانه کدام است؟
معمولا خانه های مسکونی برای تغییر کاربری می توانند موارد بسیاری را انجام دهند اما از بین آن ها رایج ترین مواردی وجود دارد که معمولا یک خانه مسکونی به این صورت تغییر کاربری می دهند. این رایج ترین مورد ها عبارت اند از آموزشگاه های زبان های خارجی، آموزشگاه های وابسته به هنر و موسیقی، آموزشگاه های وابسته به حرفه های فنی و مشاغل صنفی و آموزشگاه های تدریس کامپیوتر و برنامه نویسی.
در چه مواردی می توان از ملک مسکونی استفاده تجاری کرد؟
شما همیشه نمی توانید یک ملک مسکونی را تبدیل به یک ملک تجاری کنید، مگر این که شرایطی را مد نظرتان قرار دهید. حال شرایط و مسائل قانونی تغییر کاربری ملک چگونه است؟ در این قسمت تیم حرفه ای مشهد املاک شما را از گمراهی خارج می کند و به صورت اختصاصی به این موضوع می پردازد که در چه مواردی می توانید ملک مسکونی را تبدیل به یک ملک تجاری کنید.
شرط اول راه اندازی کسب و کار خانگی می باشد. به این صورت که شما برای راه اندازی یک کسب و کار خانگی به دلیل این که دولت از شما حمایت کند این اجازه را به شما می دهد که با تبدیل خانه خود به محل کار از بروز انواع هزینه های اضافه جلوگیری شود.
شرط دوم این است که مراکز آموزشی برای ارائه باشد. یعنی شما خانه خود را تبدیل به یک آموزشگاه زبان و یا موسیقی کنید. شرط آخر نیز برای تولید انواع روزنامه ها، کتاب ها و به صورت کلی انواع موارد نوشتاری می توانید خانه خود را تغییر کاربری داده و با کارگاه مورد نظر تبدیل کنید.
برای تغییر کاربری خانه به چه نکاتی باید توجه کرد؟
برای این که خانه خود را تبدیل به یک واحد تجاری کنید، باید نکاتی را مد نظر قرار دهید. در ابتدا مهم ترین نکته ای که مشهد املاک به شما ارائه می دهد و مشاوران آن تاکید بسیار زیادی بر روی آن دارند، گرفتن پروانه ساخت است. به بیانی دیگر شما بدون پروانه ساخت حتی نمی توانید در جهت عوض کردن کاربری خانه، آجری را تغییر بدهید. پس مهم ترین نکته گرفتن پروانه کسب و سپس در ادامه داشتن موارد دیگر مانند نقشه و یا تایید بازرس می باشد.
عواقب تغییر کاربری خانه به صورت غیرقانونی چیست؟
این موضوع را در قالب یک مثال به شما عزیزان ارائه می دهیم. فرض کنید قصد دارید رستورانی را باز کنید و این کار را در خانه خود انجام می دهید، بدون این که مراحل قانونی را طی کنید. کار شما بسیار رونق می گیرد و مشتریان بسیاری دارید، تا این که مراکز قانونی از این موضوع اطلاع پیدا می کنند. در این موقع تمامی سرمایه و درآمد شما یک شبه نابود شده و سپس مراحل ادرای و قانونی آن نیز باعث می شود تا سابقه کاری شما خدشه دار شود. مشاهده کردید؟ در این زمینه تنها یک قدم اشتباه می تواند آینده شما را به صورت کلی تغییر دهد. توصیه می شود به هیچ عنوان اقدام به کاری غیر قانونی نکنید.
استثناهای تغییر کاربری خانه مسکونی
در زمینه عوض کردن کاربری خانه مسکونی که می تواند تغییر کاربری خانه های قدیمی نیز باشد، استثنا هایی داریم که باید همواره آن ها را مد نظر قرار دهید. در این قسمت به استثنا های این موضوع می پردازیم. اولین استثنا در زمینه تبصره بند ۲۴ ماده ۵۵ قانون شهرداری می باشد. شما با توجه به این تبصره می توانید در خانه خای مسکونی خود به راحتی مواردی مانند دفتر وکالت، مطب (پزشک یا دندان پزشک)، دفتر اسناد رسمی، دفترثبت ازدواج و طلاق، دفتر روزنامه و مجله و دفتر مهندسی را ارائه دهید.
استثنا بعدی بر اساس ماده ۲ قانون حمایت از مشاغل خانگی می باشد که بار ها به آن اشاره کردیم. مورد سوم اما طبق ماده ۳ آییننامه محل تأسیس دفاتر مطبوعات می باشد که می تواند در خانه های مسکونی صورت بگیرد.
برای تغییر کاربری خانه باید چه مجوز هایی را دریافت کنیم؟
همان طور که مشهد املاک بار ها و بار ها از ابتدا به این موضوع پرداخته است، شما برای تغییر کاربری ابتدا کار هایی ادرای آن مانند نامه درخواست تغییر کاربری ملک را ارائه می دهید و سپس مجوز پروانه کسب را دریافت کنید تا بتوانید به صورت قانونی این خانه را تغییر کاربر دهید.
سوالات متداول
به راحتی می توانید این کار را انجام دهید. از مشهد املاک در جهت اقدام تغییر کاربری اطلاعات دریافت کنید.
می توانید از این مقاله در جهت مشاهده کردن این اقدامات استفاده کنید.
سالانه این هزینه ها توسط شهرداری اعلام می شود که می توانید از مشاوران مشهد املاک در این زمینه اطلاعات کسب کنید.
این کار به راحتی امکان پذیر است و انجام می شود.