مدارک لازم برای انحصار وراثت خانه + بررسی قوانین جدید
شخصی که فوت می کند اموال وی اعم از ملک، زمین، ماشین و هر چیزی که به نام او بوده است به خانواده درجه یک وی می رسد. به این افراد وراث و به این اموال ارث گفته می شود. اما بعد از فوت فرد این اموال چگونه تقسیم می شوند؟ در این متن علاوه بر بحث خرید خانه در مشهد می خواهیم درباره انحصار وراثت خانه صحبت کنیم و با قوانین آن آشنا شده و درباره آن مفصل توضیح دهیم.
منظور از انحصار وراثت خانه چیست؟
در بالا نیز بیان کردیم که بعد از اینکه شخصی فوت کند، اموالش به وراث می رسد. اما این انحصار وراثت به چه معنا است؟ برای اینکه وارثان بتوانند اموال به ارث رسیده را صاحب شوند باید از نظر قانونی وارث و وابسته درجه یک، دو یا سه شخصی که فوت کرده است باشند. هم چنین باید مشخص شود که چند نفر هستند و جنسیت آن ها چیست.
بعد از فوت شخص و زمانی که کار های دفن او انجام شد و تمام شد، وارثان می توانند با مدارک خود جهت اثبات وارث بودن خود مراجعه کنند. تا زمانی که این مدارک ثابت نشده اند هیچ کدام از آن ها حق تصرف در اموال متوفی را ندارند. وراث درجه یک پدر، مادر، شوهر، زن و بچه ها، وارث درجه دو، برادر، خواهر، اجداد و بچه های این افراد و وارثان درجه سه عمه، دایی، عمو، خاله و بچه های آن ها هستند.
هزینه انحصار وراثت خانه چقدر است؟
این هزینه بستگی به شرایط دارد و ممکن است برای همه یکسان نباشد. برای این کار باید وکیل بگیرید، آگهی چاپ کنید، مدارک لازم را آماده کنید و غیره. حتی ممکن است شخصی که فوت شده از قبل بدهی هایی داشته باشد که این بدهی ها باید پرداخت شود تا وراث بتوانند ارثیه را بگیرند. پس عوامل زیادی بر این هزینه بستگی دارد. برای اطلاع دقیق از هزینه های انحصار وراثت، با گروه مشهد املاک (بهترین سایت مشاور املاک مشهد) تماس حاصل کرده و اطلاعات دقیق را توسط مشاور املاک جویا شوید.
برای انحصار وراثت خانه باید چه کار کرد؟
در اولین مرحله انحصار وراثت خانه همان طور که گفتیم باید وارثان مشخص شوند. در این هنگام باید با مدارک متوفی به همراه وارثان به دفتر اسناد رسمی یا شورای حل اختلاف مراجعه کرد. قبل از آن وارثان باید لیستی از اموال شخص و املاک یا زمین های او تهیه کرده و به شورای حل اختلاف ارائه دهند. اگر شخصی که فوت کرده است همسر دائمی دارد باید گواهی عقد و سند ازدواج به همراه آن ها باشد. بعد از آن باید مالیات بر ارث پرداخت شود. که بر اساس اموالی که وجود دارد از آن مالیات دریافت می شود. سپس خانه باید به فروش برسد. وارثان نمی توانند قبل از فروش خانه آن را بین هم تقسیم کنند. تیم مجرب مشهد املاک برای ارائه خدمات در این زمینه آماده پاسخگویی به شما می باشند.
شرایط انحصار وراثت خانه چیست؟
شرایط انحصار وراثت خانه به این صورت است که همان طور که گفتیم اول از همه مدارک متوفی باید آماده باشد. یعنی گواهی فوت آماده و شناسنامه او باطل شده باشد. سپس بدهی های او پرداخت شود. بعد از آن که وارثان به صورت قانونی مشخص شدند باید خانه به فروش گذاشته شود. به محض اینکه خانه به فروش رفت و مالیات بر ارث نیز داده شده، مبلغ فروش به صورت دختر بخش پسر بخش تقسیم می شود. یعنی هر پسر ۳ سهم و هر دختر یک سهم می برد.
سایت انحصار وراثت خانه چیست؟
سایت انحصار وراثت خانه نیز وجود دارد که در آن شرایط انحصار وراثت و میزان مالیات بر ارث و موارد دیگر در آن نوشته شده است. برای دسترسی به این سایت باید عبارت سایت انحصار وراثت را در گوگل نوشته و در صفحه نتایج وارد سایت معتبر در این زمینه شویم. به این طریق می توانیم روش های انحصار وراثت را از سایت دریافت کنیم.
آیا امکان دریافت مجدد گواهی انحصار وراثت وجود دارد؟
اگر گواهی انحصار وراثت را گم کنید و یا اینکه به هر نحوی این گواهی از بین برود، می توانید برای گرفتن مجدد آن از ثبت احوال اقدام کنید. برای این کار دو راه وجود دارد. می توانید مراحل را در اینترنت جستجو کنید وارد سایت های معتبر شده و از طریق آن ها سایت ثبت احوال را پیدا کرده و وارد آن شویم و این کار را انجام دهیم. هم چنین می توانیم به صورت حضوری به ثبت احوال مراجعه کرده و از آن جا مراحل گرفتن گواهی المثنی را آغاز کنیم.
مشکلات انحصار وراثت خانه چیست؟
برای انحصار وراثت خانه ممکن است مشکلاتی زیادی پدید آید. شاید متوفی وصیت نامه داشته باشد و باید بر اساس آن عمل شود. شاید مقدار زیادی بدهی داشته باشد که پرداخت نشده باشد، ممکن است مدارک متوفی دچار مشکل شده باشد و گاهی نیز ممکن است یک یا چند نفر از ورثه همکاری نکنند. در صورتی که این اتفاق بیوفتد، تا حد امکان باید به صورت مسالمت آمیز حل شود. یعنی باید با هم صحبت کنند تا بتوانند مشکل را حل کنند. اگر به این صورت حل نشد، باید با یک وکیل صحبت شود و کار از راه قانونی و دادگاهی انجام شود. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به مشاوران مشهد املاک مراجعه کرده و با تیم مجرب آن ها صحبت حاصل کنید.
آیا امکان فروش خانه قبل از انحصار وراثت وجود دارد؟
در بالا نیز این موضوع را بیان کردیم که امکان فروش خانه قبل از انحصار وراثت نیست. یعنی وراث نمی توانند خانه را خود بفروشند و پول آن را بین هم تقسیم کنند. بلکه باید اول کار های آن را انجام داده و مراحل قانونی را برای این موضوع طی کنند. بعد از اینکه انحصار وراثت انجام شد خانه در روزنامه آگهی داده می شود تا وراث احتمالی دیگر آن نیز اگر وجود داشته باشند، مشخص شوند. سپس خانه را برای فروش می گذارند. طبق متراژ خانه مالیات بر آن تعلق می گیرد که باید از میزان ارث وراث کم شود و حتما پرداخت شود.
اگر یکی از وراث ارث خود را از ملک بخواهد باید چه کار کرد؟
در بالا نیز موضوع را مطرح کردیم که تمام وارثان یک ملک یا املاک باید با هم درباره ی تقسیم ارث توافق داشته باشند. اگر یک نفر مخالف باشد بقیه وراث می توانند از او شکایت کنند. اگر یک نفر ارث خود را بخواهد و بقیه وراث از انحصار وراثت جلوگیری کنند، کسی که ارث میخواهد نیز میتواند از بقیه شکایت کند. در هر صورت کار باید توسط یک وکیل انجام پذیرد و حتما دادگاه باید برای آن تصمیم بگیرد. در این زمینه نیز میتوانید از مشاوران مشهد املاک کمک گرفته و مشکل خود را حل کنید.
آیا انحصار وراثت خانه اجباری است؟
انحصار وراثت خانه تا زمانی که وراث قصد فروش خانه را نداشته باشند میتواند انجام نشود. البته بهتر است که در زمان فوت متوفی این کار را انجام دهیم و گواهی انحصار وراثت را دریافت کنیم. اما باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که اگر انحصار وراثت را سریع انجام ندهیم و خانه مدت زیادی خالی بماند باید مالیات خانه خالی را در پرداخت کنیم. پس اگر ملک یا املاکی را از یک متوفی به ارث برده ایم باید سریعا برای انحصار وراثت آن اقدام کنیم.
آیا یکی از وارثان می تواند ملک را از بقیه وراث بخرد؟
در صورتی که خانه را بعد از انحصار وراثت برای فروش قرار دهیم، یکی از وراث می تواند به اندازه سهم یک نفر یا کل خانه را از وراث دیگر به عنوان خریدار بخرد. برای این موضوع قوانینی وجود دارد که برای اطلاع بیشتر از آن می توانید به گروه مشهد املاک مراجعه کنید.
مدت زمان انحصار وراثت بعد از فوت چقدر است؟
بعد از اینکه مدارک و گواهی فوت متوفی داده شد و بدهی های او پرداخت شد میتوانیم برای آثار وراثت اقدام کنیم. در این صورت تمام و وراث باید حضور داشته باشند و مدارک خود را ارائه دهند. اگر کسی از وراث به طور مثال در ایران نباشد یا مشکلی داشته باشد و نتواند در شورای حل اختلاف حاضر شود. باید تا مشکل حل شود و تمام وراث با هم حضور داشته باشند صبر کرد. البته اگر کسی نتواند در دادگاه یا شورای حل اختلاف حضور یابد میتواند وکیل خود را به نمایندگی از خود بفرستد. به این صورت وکیل میتواند به جای او تمام کار ها را انجام دهد.
در صورتی که برای انجام این کار یکی از ورثه نباشد باید چه کار کرد؟
در قسمت بالا این موضوع را بیان کردیم که حتما تمام وارثان باید برای انحصار ورثه حضور داشته باشند. اگر یکی از وراث نتواند حضور داشته باشد باید وکالت خود را به یک وارث دیگر یا یک وکیل بدهد. کسی که وکالت گرفته است به جای فرد می تواند کار انجام دهد. برای داشتن اطلاعات دقیق تر درباره این موضوع می توانید به تیم مشهد املاک مراجعه کرده و از مشاوره های دقیق و سودمند آن ها استفاده کنید.
سوالات متداول
هزینه انحصار وراثت 1400 به کار هایی که ما برای انحصار وراثت انجام می دهیم بستگی دارد. اما می توان از میزان دقیق این هزینه توسط تیم مشهد املاک مطلع شد. مشاوران آگاه در این زمینه به شما کمک خواهند کرد.
انحصار وراثت ملک بدون سند یا انحصار وراثت خانه قولنامه ای امکان پذیر نیست. زیرا سند رسمی برای ارائه به اسناد رسمی وجود ندارد. البته اگر ملک قولنامه ای قبلا به دارایی اظهار شده باشد می توان آن را انحصار ورثه کرد در غیر این صورت این امکان وجود ندارد.
می توانیم مراحل انحصار وراثت خانه را در اینترنت بخوانیم. سایت های زیادی در این زمینه وجود دارند که معتبر هستند و اطلاعات ارائه می دهند. هم چنین می توان به تیم مشهد املاک نیز مراجعه کرد و مراحل را پرسید.
خانه ای که وقف شده باشد انحصار وراثت نمی شود. وصیت کردن ملک وقفی نیز از نظر شرعی جایز نیست و نباید جز ارث محسوب شود.