عوارض نوسازی شهرداری چیست؟ نحوه محاسبه و پرداخت
عوارض نوسازی شهرداری مبلغی است که به طور معمول از شروع سال جدید در فروردین ماه با توجه به ارزش ملک، به ملک مسکونی و یا تجاری تعلق می گیرد و مالکان باید سالانه آن را پرداخت کنند. به منظور انجام هر نوع انتقال سند به منظور فروش ملک، مدارک مربوط به پرداخت این عوارض به طور کامل یکی از مدارک مورد نیاز شما خواهد بود. برای اطلاع از سایر مدارک مورد نیاز برای فروش ملک خود با مشاوران ما در مشهد املاک تماس بگیرید. در انتها همراه ما باشید تا علاوه بر بحث همیشگی یعنی خرید خانه در مشهد به این مورد نیز بپردازیم.
عوارض نوسازی شهرداری چیست؟
شهرداری ارگانی است که ایجاد، توسعه و اصلاح خیابان ها، کوچه ها، پارکینگ ها و … و همچنین نظافت و انجام سایر خدمات شهری را بر عهده دارد. انجام این خدمات شهری هزینه های زیادی برای این سازمان در بر خواهد شد که یکی از راه های تامین این هزینه ها دریافت عوارض نوسازی شهرداری است. مالکان تمام ملک های مسکونی چه قدیمی و چه نوساز و همینطور مالکان ملک های تجاری و مغازه ها هر سال موظف به پرداخت این عوارض هستند.
عوارض نوسازی شهرداری چگونه محاسبه می شود؟
برای محاسبه مقدار عوارض نوسازی شهرداری، ارزش ملک را محاسبه می کنند و 1.5 درصد از ارزش ملک را به عنوان عوارض در نظر میگیرند که باید سالانه توسط صاحب ملک به شهرداری پرداخت شود. ارزش ملک از مجموع ارزش زمین و ارزش ساختمان به دست می آید. ارزش زمین و ارزش ساختمان طبق فرمول های زیر محاسبه می شود:
- ارزش زمین = مساحت زمین × قیمت هر متر زمین در منطقه مورد نظر
- ارزش ساختمان = مساحت مشمول ساختمان × (قیمت بنا × % 30 ارزش معبر)
شهرداری این مقادیر را در انجام خدمات شهری از قبیل آسفالت، درختکاری، نوسازی معابر و … صرف می کند. این مبلغ عوارض نوسازی در شهرهای مختلف، عددی متفاوت است که مستقیما تحت تاثیر عوامل زیر قرار دارد:
- موقعیت ملک
- مساحت زمین
- پهنه ملک
- مساحت جبهه و پشت جبهه (تا سال ۹۱)
- مشخصات ساختمان شامل: سن ساختمان، تعداد طبقات، متراژ و نوع کاربری ساختمان
عدم پرداخت عوارض نوسازی شهرداری چه عواقبی دارد؟
دریافت این عوارض نوسازی تنها منبع مالی این سازمان برای هزینه کردن در خدمات شهری مربوط به توسعه و اصلاح خیابان ها، کوچه ها، پارکینگ ها، پارک ها، همچنین نظافت شهر، آسفالت و درختکاری و … است. پس پرداخت به موقع این عوارض به شهرداری ها در ارائه خدمات بهتر و کامل تر به شهروندان کمک زیادی می کند و همچنین موجب اعمال تخفیف 10 درصدی با عنوان تخفیف خوش حسابی و همچنین تخفیف هایی در سایر قبوض مربوط به ملک خواهد شد.
اما عدم پرداخت عوارض نوسازی شهرداری علاوه بر مشارکت نداشتن شما در این خدمات شهری، جریمه هایی نیز برای شما در پی خواهد شد. در صورت پرداخت نکردن به موقع عوارض نوسازی 9 درصد به این مبلغ اضافه خواهد شد که این جزو اختیارات شهرداری است و اولین پیامد پرداخت نکردن عوارض توسط مالکین است.
در قدم بعدی شهرداری می تواند طبق سایر اختیاراتی که قانون به این ارگان داده است با ارسال اخطاریه به ادارات آب، برق و گاز خواستار قطع این موارد و عدم ارائه این خدمات به ساختمان مسکونی و یا تجاری بدهکار شود.
آیا این مبلغ در هر شهر متفاوت است؟
مبلغ عوارض نوسازی در شهرهای مختلف عددی متفاوت است که این تفاوت به علت یکسان نبودن ارزش زمین و ساختمان در شهرهای مختلف است وگرنه فرمول محاسبه آن برای تمام شهرها یکسان است.
انواع عوارض نوسازی شهرداری کدامند؟
عوارض نوسازی شهرداری خود یکی از انواع عوارضی است که توسط شهرداری برای تمام ساختمان ها و زمین هایی که در محدوه قانونی شهر واقع شده اند تعیین می شود. سایر عوارضی که شهرداری با توجه به خدماتی که ارائه می دهد، از شهروندان می گیرد شامل موارد زیر است:
عوارض نوسازی و عمران شهری
این نوع از عوارض شهرداری، همان مبلغی است که هر سال در فروردین با توجه به ارزش ملک، به ملک مسکونی و یا تجاری تعلق می گیرد و مالکان باید تا پایان سال آن را پرداخت کنند.
عوارض خدمات مدیریت پسماند
این نوع از عوارض شهرداری به منظور مدیریت زباله ها و پسماندهای واحدهای شهری از مالکین و ساکنین ملک دریافت می شود. برای اطلاع از نحوه دریافت فیش عوارض نوسازی و پسماند تهران و یا شهر مورد نظر خود می توانید با مشاور املاک ما در سایت مشهد املاک تماس بگیرید.
عوارض کسب و پیشه
این نوع عوارض همانطور که از نامش مشخص است مربوط به مالکین واحدهای تجاری است که هر سال موظف به پرداخت آن می باشند.
عوارض خودرو و موتور سیکلت
این عوارض که از مالکان خودروها و موتور سیکلت ها دریافت می شود به مصرف توسعه و نوسازی سیستم حمل و نقل شهری، خیابان ها، آزادراه ها و کنترل ترافیک و … می رسد.
چگونه می توان عوارض نوسازی شهرداری را پرداخت کرد؟
مبلغی که به عنوان عوارض نوسازی باید توسط صاحبین ملک پرداخت شود، هر سال توسط شهرداری محاسبه می شود و به صورت قبض به آدرس ملک ارسال می شود. پرداخت حضوری این قبوض مانند تمامی قبوض خدمات شهری از طریق مراجعه به خودپردازهای بانکی و دفتر خدمات الکترونیک امکانپذیر است.
در روش پرداخت غیرحضوری با داشتن شماره شناسایی ۱۵ رقمی مسکونی و یا شماره ۱۲ رقمی غیرمسکونی ملک خود می توانید از طریق اینترنت، پیامک، سامانه تلفنی، کد دستوری و همچنین برنامه های طراحی شده بدین منظور از میزان عوارض نوسازی ملک خود مطلع شوید و بدون مراجعه حضوری آن را پرداخت کنید.
امکان پرداخت عوارض نوسازی به صورت قسطی نیز برای مالکین فراهم شده است که شما می توانید این عوارض را حداکثر در 5 قسط پرداخت نمایید. در پرداخت قسطی مبلغ عوارض در چند قبض مجزا برای شما ارسال خواهد شد، برای استفاده از این امکان در تهران باید وارد سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض شهرداری تهران و در سایر شهرها وارد سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض شهرداری شهر خود شوید.
چگونه می توان عوارض نوسازی شهرداری را مشاهده کرد؟
راه های زیادی برای مشاهده مبلغ عوارض نوسازی وجود دارد که با داشتن کد شناسایی ۱۵ رقمی مسکونی و یا کد ۱۲ رقمی غیرمسکونی امکان پذیر است. به عنوان مثال می توانید برای مشاهده قبض عوارض نوسازی شهرداری تهران به سامانه و یا اپلیکیشن تهران من مراجعه کنید.
اما سوالی که ممکن است برای شما پیش بیاید اینست که چگونه می توان کد شناسایی ملک یا کد نوسازی شهرداری ملک خود را پیدا کرد؟ اولین و ساده ترین روش مراجعه به قبوض پرداختی عوارض نوسازی در گذشته است، این کد در بالای قبض عوارض نوسازی چاپ شده است. روش دیگر مراجعه به گواهی ساختمان است که از شهرداری دریافت کرده اید.
روش سوم مراجعه به سایت شهرداری شهر سکونت خود و پیدا کردن موقعیت ملک بر روی نقشه موجود در سایت است. در صورتی که هیچ کدام از این روش ها برایتان امکانپذیر نبود، می توانید با در دست داشتن مدارک ساختمان و مدارک شناسایی خود به شهرداری شهر محل سکونت خود مراجعه کنید و کد شناسایی خانه یا مغازه خود را دریافت کنید.
دریافت فیش عوارض نوسازی شهرداری
فیش عوارض نوسازی شهرداری، هر سال توسط شهرداری محاسبه می شود و به صورت قبض به آدرس ملک ارسال می شود. علاوه بر این از طریق مراجعه به پورتال شهرداری می توانید از قسمت دریافت فیش عوارض نوسازی شهرداری تهران اقدام نمایید. این امکان در پورتال شهرداری سایر شهرها نیز وجود دارد.
چگونه برای عوارض نوسازی شهرداری استعلام بگیریم؟
استعلام عوارض شهرداری ملک خود را می توانید با داشتن شماره شناسایی 15 رقمی خانه یا واحد مسکونی خود و شماره شناسایی 12 رقمی مغازه یا واحد تجاری خود از طریق سایت ها یا سامانه های مرتبط با شهرداری شهر خود دریافت کنید. شما در تهران می توانید در سایت شهرداری تهران عوارض نوسازی ساختمان مسکونی یا تجاری خود را دریافت کنید، آدرس این سایت www tehran ir است.
سایت پرداخت عوارض نوسازی شهرداری چیست؟
سایت های متعددی به این منظور موجود هستند یکی از معتبرترین این سایت ها برای پرداخت عوارض نوسازی سایت شهرداری شهر موردنظر است. برای مثال برای پرداخت عوارض نوسازی شهرداری کرج باید به سایت شهرداری کرج و برای پرداخت عوارض نوسازی در مشهد به سایت شهرداری مشهد مراجعه کنید.
سوالات متداول
عوارض نوسازی مبلغی است که به طور معمول در شروع سال جدید با توجه به ارزش ملک، به ملک مسکونی و یا تجاری تعلق می گیرد و مالکان باید سالانه آن را پرداخت کنند.
عوارض نوسازی شهرداری به منظور نوسازی ایجاد و توسعه معابر، ساخت پارک، پارکینگ و میدان ها، نگهداری از پارک ها و باغ های عمومی شهر، نوسازی محله های قدیمی و مراقبت در رشد متناسب و موزون شهرها توسط شهرداری ها مورد استفاده قرار می گیرد.
عوارض نوسازی شهرداری را می توان به دو روش حضوری و غیرحضوری پرداخت کرد. پرداخت حضوری با در دست داشتن قبض ارسالی توسط شهرداری و مراجعه به بانک، خودپردازهای بانکی و دفتر خدمات الکترونیک امکانپذیر است. در روش پرداخت غیرحضوری با داشتن شماره شناسایی ۱۵ رقمی مسکونی و یا شماره ۱۲ رقمی غیرمسکونی ملک خود می توانید از طریق اینترنت، پیامک، سامانه تلفنی، کد دستوری و همچنین برنامه های طراحی شده می توانید عوارض نوسازی ملک خود را پرداخت کنید.
در صورت پرداخت نکردن عوارض نوسازی تا پایان سال 9 درصد به این مبلغ اضافه خواهد شد. همچنین شهرداری می تواند در صورت عدم پرداخت در سال های بعدی، طبق اختیاراتی که قانون به این ارگان داده است با ارسال اخطاریه به ادارات آب، برق و گاز خواستار قطع این موارد برای ملک بدهکار شود.