راهنمای املاک مشهد

خدمات نظارت ساختمان در مشهد برای ساخت و ساز زیر نظر مشهد املاک

امروزه انجام پروژه های ساختمانی به یک کار تخصصی تبدیل شده است. مهندس، کار فرما، پیمانکار و افراد بسیار دیگری دست به دست هم داده اند تا پروژ های ساختمانی خود را در سمت و سویی از پیش تعیین شده و با اصول و قوانین درست، انجام دهند. شرکت های بسیار زیادی تشکیل شده اند تا با مشاوران و مهندسان خود، بر خدمات ساختمانی نظارت کنند. در این مطلب در راستای بحث خرید خانه در مشهد در مشهد املاک قصد داریم خدمات نظارت ساختمان را نام برده و درباره آن ها توضیحاتی را ارائه دهیم و حق الزحمه مهندسین ناظر ساختمان 1401 را بیان کنیم.

خدمات نظارت ساختمان شامل چه مواردی است؟

خدمات نظارت ساختمان شامل چه مواردی است؟

مهندس ناظر ساختمان برای اطمینان از درست انجام شدن مراحل پروژه بر اساس قوانین استاندارد ساختمان سازی، نظارت هایی را انجام می دهد. در ادامه به چند مورد از مواردی که تحت نظر ناظر انجام می شود اشاره می کنیم.

نظارت بر نقشه و طرح ها

ناظرین باید به تمامی نقشه ها و طراحی های ساختمان دسترسی داشته باشند و آن ها را با استاندارد های جهانی مقایسه کرده و در صورت غیر استاندارد بودن، آن را رفع کنند.

محاسبات مالی

تمامی مدارک مالی توسط ناظرین مورد بحث قرار می گیرد تا در حین انجام پروژه به مشکل مالی برخورد نکرده و بتوانند پروژه را به پایان برسانند.

مشخصات فنی ساختمان

مشخصات فنی ساختمان شامل اطلاعات عمومی و کلی ساختمان، اطلاعات اجزای سازه ای، مصالح، اطلاعات ژئو تکنیک و شالوده می شود که تمامی این موارد توسط مهندسان ناظر پیگیری و بررسی می شود.

حفاظت از کارگاه ساختمان

نکات استفاده از وسایل حفاظت فردی، نکات استفاده از ابزار و ماشین ها، تسهیلات رفاهی کارکنان، نکات ایمنی در استفاده از نردبان و نحوه صحیح نصب داربست ها، حفاظت از کارگاه می باشد که تمام این موارد نیز توسط ناظرین مورد بررسی قرار می گیرد.

قرارداد خدمات نظارت ساختمان چگونه است؟

قرارداد خدمات نظارت ساختمان چگونه است؟

برای بستن قرارداد خدمات نظارت ساختمان چندین تبصره و ماده استفاده می شود. موضوع قرارداد به این صورت است که نظارت بر تمامی اعمال پروژه اعم از عملیات اجرایی، نقشه برداری و طراحی، تاسیسات برقی و مکانیکی و معماری بر اساس نقشه ها و قوانین سازمان نظام مهندسی انجام می شود.

یکی از تبصره های این قرار دارد این گونه است که در صورت تمام شدن مدت قرارداد و عدم تکمیل پروژه، بر اساس مفاد آئین نامه ماده 33 نظام مهندسی استان مربوطه برای تمدید قرارداد اقدام می کند. مهندس ناظر باید بر اساس بخش نامه و قوانین ابلاغ شده توسط اداره مسکن و شهر سازی و با رعایت اخلاق حرفه ای کار خود را انجام دهد.

علاوه بر این مهندس ناظر باید تمامی خدماتی را که انجام می دهد بر اساس خدمات مصوب مهندسان ناظر انجام دهد و در پایان کار خود، اتمام کار خود را با ارائه مدارک لازم به اطلاع سازمان مربوطه برساند. تعرفه نظارت ۱۴۰۱ در سایت های مسکن و سایت مشهد املاک وجود دارد.

تعرفه خدمات نظارت ساختمان چقدر می باشد؟

تعرفه خدمات نظارت ساختمان چقدر می باشد؟

تعرفه خدمات مهندسی سال 1401 بر ساختمان ها متغیر می باشد. هزینه خدمات نظارت برای ساختمان از 1 تا 2 طبقه، برای نظارت بر معماری 501000 ريال، نظارت بر سازه 501000 ريال، برای تاسیسات 158200 ریال هزینه دارد. برای ساختمان های 3 تا 5 طبقه، 6 تا 7 طبقه تا طبقات 16 به بالا نرخ تعرفه متفاوت است.

برای ساختمان های 16 طبقه به بالا تعرفه برای ناظر هماهنگ کننده 83000 ريال، معماری 1025500 ريال، سازه 1025500 ريال، تاسیسات 559000 ريال و نقشه برداری 1025500 ريال برای هر متر مربع می باشد. تمامی این تعرفه ها برای سال 1401 می باشد.

نظارت بر کار های ساختمانی به چه صورت است؟

نظارت بر کار های ساختمانی به چه صورت است؟

نظارت بر کار های ساختمانی مجموعه ای از خدمات است که مهندس ناظر موظف است آن ها را بررسی کند. در واقع کسی که به عنوان مهندس ناظر انتخاب می شود باید هر روز به محل احداث پروژه مراجعه کند و بر تمامی مراحل عملیات ساختمان سازی نظارت کند.

ناظر باید از صحت و درست انجام شدن تمام مراحل مطمعن شود و اگر خطایی از کارگران سر بزند یا ابزار و دستگاهی خراب شود، آن را به کارفرما گزارش داده و راه حلی برای درست شدن اوضاع پیش آمده بیان کند. نظارت بر مراحل ساختمانی بسیار مهم است و به سرمایه گذاران این امکان را می دهد تا در اولین فرصت مشکل را حل کنند و از حوادث احتمالی جلوگیری نمایند.

چه کسی وظیفه نظارت بر ساختمان را برعهده دارد؟

چه کسی وظیفه نظارت بر ساختمان را برعهده دارد؟

مهندس ناظر کسی است که باید بر تمامی مراحل ساختمان سازی نظارت کند. او به عنوان مهندس مقیم کارگاه یا سرپرست ساخت و ساز معرفی می شود. مهندس ناظر باید تمام سعی خود را در پروژه خود انجام دهد تا تمامی مراحل مانند برنامه ریزی که از پیش شده است، جلو برود.

در واقع او از دانش معماری و اصول ساخت و ساز ساختمان ها به طور تخصصی بهره مند است و صلاحیت کافی برای نظارت بر پروژه ها را دارد. ناظر باید حداقل مدرک لیسانس مهندسی عمران را داشته باشد. البته مدرک او می تواند از یک رشته دیگر که مربوط به ساختمان است نیز باشد. نکته مهم این است که مهندس علاوه بر مهارت و داشتن تخصص لازم، باید دارای تجربه نیز باشد. تجربه در خدمات نظارت ساختمان بسیار مهم است.

مهم ترین وظایف مهندس ناظر کدامند؟

مهندسین ناظر وظایف زیادی را به عهده دارند.

برنامه ریزی دقیق و سازمان دهی تمام مراحل

مهندس ناظر باید بتواند تمام مراحل پروژه را به طور منظم و متوالی برنامه ریزی کند تا در زمان کم تری به نتیجه دلخواه برسد. او باید از رعایت کردن اصول ایمنی در پروژه مطمعن شود.

کنترل و بررسی نقشه ها

ناظر باید تمام نقشه های پروژه را مطالعه کند و از درستی آن ها و نحوه اجرای صحیح آن ها مطمعن شود. در صورت مشاهده عدم اجرای صحیح نقشه های سازه می تواند به صورت کتبی به کارفرما تذکر بدهد.

مشاوره در هنگام ساخت و ساز

اگر در هنگام ساخت مشکلی به وجود بیاد مهندس ناظر باید آن را حل کند و کارگران را در انجام بهتر هر مرحله راهنمایی کند. باید بخش های دائمی و موقت عملیات را بررسی کند و راهنمایی های مناسب را ارائه دهد. یکی از وظایف مهم ناظر ایجاد هماهنگی بین سازمان های مختلف است تا بتواند مجوز های لازم برای ادامه پروژه را دریافت کند.

مهندسی زمین و خاک برداری را بررسی می کند. باید بر اجرای مراحل سفت کاری و نازک کاری و اجرای سقف نظارت داشته باشد. بر لوله کشی و تاسیسات ساختمان نظارت دارد. این موارد تعداد کمی از وظایف مهندس ناظر است.

یک مهندس ناظر هر چند وقت باید از ساختمان نظارت کتد؟

یک مهندس ناظر هر چند وقت باید از ساختمان نظارت کتد؟

مهندس ناظر باید روزانه و به صورت مداوم تا تمام شدن پروژه ساختمانی در محل حاضر شود و بر تمام مراحل ساخت و ساز و فعالیت کارگران و کار فرمایان نظارت داشته باشد و تمام مشاهدات خود را به صورت کتبی یاد داشت کرده و در پایان ماموریت خود تحویل سازمان نظارت بدهد.

محاسبه آنلاین حق الزمه مهندس ناظر

محاسبه آنلاین تعرفه نظام مهندسی از طریق سایت های مربوطه ممکن می باشد. مبلغ حق الزحمه مهندسان ناظر بر اساس مصوبه خدمات مهندسی محاسبه می شود. این مبلغ به را باید صاحب کار به حساب نظام مهندسی استان مربوطه واریز کند.

هیچ گونه رابطه مالی نباید بین صاحب کار و مهندسان ناظر به وجود بیاید. تعرفه نظام مهندسی 1401 مشهد نیز اعلام شد و برای پروژه های بالای 16 طبقه مبلغ 72000000 ریال برای هر متر در نظر گرفته شد.

آیا تعرفه خدمات نظارت ساختمان در تمامی شهر ها یکسان است؟

حق الزحمه و تعرفه در تمامی شهر های ایران یکسان می باشد. این تعرفه در سال 1401 با افزایش زیادی رو به رو بوده است. افزایش تعرفه نظام مهندسی ۱۴۰۱در اوایل سال 1401 اعلام شد که تعرفه ها 42.5 درصد نسبت به سال 1400 افزایش پیدا کرده است که بسیار چشم گیر می باشد. تعرفه نظام مهندسی تهران 1401 اعمال شد و برای تمام پروژه هایی که در جریان هستند، فیش های بدهی صادر شد.

در هنگام قرارداد با مهندس ناظر به چه مواردی باید توجه کرد؟

در هنگام قرارداد با مهندس ناظر به چه مواردی باید توجه کرد؟

مهندس باید با تمامی مشخصات و نکات ساختمان سازی آشنا باشد. چرا که اگر این نظارت به خوبی انجام نشود می تواند صدمات و خسارات جبران نا پذیری را در حین کار و حتی مدت ها بعد، به بار بیاورد. مهندس ناظر باید تجربه بالا و دانش مورد نیاز برای انجام پروژه را داشته باشد.

مهندس ناظر باید بتواند به راحتی نقشه های ساختمان سازی را بخواند و آن ها را تجزیه و تحلیل کند چرا که تمامی نقشه ها باید توسط ناظر بررسی شود. تعیین حق الزحمه نظارت نظام مهندسی از طریق اینترنت نیز امکان پذیر می باشد.

سوالات متداول

یک مورد از قرارداد خدمات نظارت ساختمان را بازگو کنید؟

در خدمات نظارت ساختمان مهندس ناظر وظیفه دارد که تمامی اعمال پروژه مانند تاسیسات، لوازم مکانیکی، نقشه برداری، طراحی و معماری را زیر نظر داشته و بررسی نماید.

تعرفه خدمات نظارت ساختمان برای ساختمان های 2 طبقه و در قسمت معماری چه قدر است؟

تعرفه خدمات نظارتی در بخش معماری مبلغ 501000 ريال برای هر متر می باشد.

اگر مهندسی که برای خدمات نظارت ساختمان انتخاب می شود، با مشخصات ساختمان آشنا نباشد چه مشکلی پیش می آید؟

اگر مهندس ناظر با مشخصات ساختمان ها آشنا نباشد نمی تواند وظیفه نظارت بر ساختمان را به خوبی انجام دهد وخسارات بسیاری به وجود می آورد.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا