تراکم منطقه زمین مسکونی در مشهد چگونه است؟
اگر تمایل دارید تا در ادامه بحث همیشگی یعنی خرید خانه در مشهد در رابطه با تراکم منطقه زمین مسکونی اطلاعات مفیدی را به دست آورید، پیشنهاد می کنیم تا انتهای مطالب همراه مشهد املاک باشید.
تراکم منطقه زمین مسکونی یعنی چه؟
شاید تا به اکنون برای شما هم سوال به وجود آمده باشد که تراکم ساختمانی چیست؟ در این باره باید بگوییم که تراکم یکی از متداول ترین معیار های نظارتی در برنامه ریزی شهری به شمار می رود. یک روش موثر برای محاسبه حجم ساختمان در یک منطقه شهر است که همراه با سایر استاندارد های توسعه مانند: ارتفاع ساختمان، گذر خیابان، تعداد طبقات و … تعیین می شود. بهتر است که بدانید تراکم ساختمان یک محدودیت و معیار کنترلی به شمار می رود که هدفش نظارت بر فشردگی جمعیت در یک مساحت مشخص از زمین می باشد.
اگر در زمینه ساخت و ساز در مشهد فعال باشید و در شهر های بزرگ مشغول به زندگی هستید و یا منزل شما در یک محله شلوغ است، بدون شک تا به اکنون کلمه تراکم ساختمانی را شنیده اید و با آن غریبه نیستید. تراکم در فرهنگ لغت به معنی انباشتگی و یا فشردگی است و در زمینه شهرسازی و ساخت و ساز یک مقیاس اندازه گیری به شمار می رود که جایگاه مهمی در تصمیم گیری ها و برنامه ریزی های شهری دارد.
تراکم منطقه زمین مسکونی چگونه محاسبه می شود؟
این روز ها برای برخی از افراد سوالی که به وجود می آید این است که تراکم ساختمان چیست و چگونه محاسبه میشود؟ برای محاسبه تراکم ساختمانی ابتدا باید به مساحت قید شده در سند مالکیت مراجعه نمایید. به این گونه می توان میزان تراکم مجاز برای ملک مورد نظر را نیز بدست آورد. لازم به ذکر است که تراکم ساختمانی که توسط شهرداری ها مشخص می شود در هر منطقه متفاوت است و به طور معمول 100، 120 یا 180 درصد می باشد.
به عنوان مثال اگر شخصی در یک زمین سیصد متری قصد ساخت و ساز داشته باشد و تراکم ساختمانی آن 180 درصد باشد، در این زمین می توان 540 متر مربع ساختمان بنا کرد. این میزان تراکم باید در ضریب اشغال مربوط به ملک مورد نظر اجرا شود.
می توان این گونه بیان کرد که اگر در منطقه ای ضریب اشغال 60 درصد و زمین شخص 300 مترمربع باشد در 180 متر مربع از این زمین باید اقدام به ساخت و اجرای تراکم مجاز آن کرد. به این معنا که در 180 متر از زمین می توان 540 متر زیر بنا را پیاده کرد.
انواع تراکم مسکونی کدامند؟
بهتر است که بدانید تراکم مسکونی دو نوع دارد که شامل تراکم جمعیتی و تراکم ساختمانی می باشد. حال در رابطه با تراکم جمعیتی می توان این گونه بیان کرد که به نسبت تعداد جمعیت به واحد سطح گفته می شود. مقیاس این تراکم در مطالعات شهری با عنوان (نفر در هکتار) شناخته می شود.
حال در رابطه با تراکم ساختمان می توان بیان کرد که تراکم ساختمان نسبت مساحت کل ساختمان (مساحت ناخالص) به اندازه قطعه زمینی می باشد که بر روی آن بنا ساخته می شود. نسبت بالاتر نشان دهنده تراکم بیشتر و هم چنین احداث طبقات بیشتر خواهد بود.
آیا خرید تراکم برای ساخت واحد اضافه امکان پذیر است؟
در سال های اخیر با توجه به افزایش قیمت مسکن و به دلیل سرمایه گذاری مانند خرید زمین در مشهد و سرمایه گذاری بر روی خانه در مشهد بیشتر برخی از صاحبان ملک مصمم به ساخت طبقه اضافی بر روی ملک خود شده اند. حال این موضوع را هم باید افزود که برای ساخت طبقه اضافی نیاز به دریافت مجوز طبقه اضافه از شهرداری ها می باشد.
مهم است که بدانید اگر توسط مالک و یا سازنده دریافت مجوز طبقه اضافه از شهرداری صورت نپذیرد و مالک به ساخت اضافه اشکوب بپردازد، ساخت و ساز غیر مجاز انجام داده است و شهرداری می تواند برخورد های لازم را به عمل آورد.
تراکم منطقه زمین مسکونی در مشهد چگونه است؟
اگر تمایل دارید تا رابطه با تراکم ساختمانی مشهد و یا محاسبه آنلاین تراکم ساختمانی در مشهد و یا عوامل موثر بر قیمت زمین مسکونی شهری اطلاعات دقیق و کاملی را بدست آورید، پیشنهاد می کنیم با مشاور املاک مشهد املاک تماس بگیرید. این موضوع را هم باید افزود که مشاوران ما می توانند در رابطه با محاسبه آنلاین تراکم ساختمانی کرج و یا شهر های دیگر مانند نحوه محاسبه تراکم ساختمان اصفهان به شما دوستان عزیز کمک کنند.
این موضوع را هم باید افزود که شهر مشهد چند طرح تفصیلی را در خود جای داده است. حال شما با توجه به فرمول محاسبه تراکم ساختمانی نیز می توانید به محاسبه آنلاین تراکم ساختمانی بپردازید.
تراکم منطقه زمین مسکونی در تهران چگونه است؟
برای اطلاع از تراکم ساختمانی در تهران می توانید از فرمول محاسبه تراکم ساختمانی استفاده نمایید. بهتر است که بدانید برای محاسبه آنلاین تراکم ساختمانی روش هایی وجود دارد که شامل استفاده از اپلیکیشن های موبایل، فرم های آنلاین که در وبسایت های گوناگون ارائه می شود و یا به فروش می رسد و نرم افزار های تحت وب مانند است. محاسبه آنلاین تراکم ساختمان در تهران با توجه به این روش ها به راحتی قابل انجام است.
شاخص های کنترل تراکم زمین مسکونی کدامند؟
شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید شاخص های کنترل تراکم شامل: ضریب سطح اشغال (نسبت سطح مجاز برای ساخت و ساز به مساحت کل زمین است که به صورت درصد معرفی می شود)، ضریب سطح زیر بنا (یکی از معمول ترین شاخص ها در کنترل تراکم جمعیتی در ایران است)، شاخص طبقات مجاز ساختمانی (به عنوان ابزار کنترل تراکم جمعیتی مورد استفاده قرار میگیرد، تعداد طبقات ساختمانی مجاز می باشد)، تراکم واحد مسکونی در سطح (این شاخص برای کنترل تعداد واحد های مسکونی و به تبعیت از آن تعداد خانوار ساکن در واحد هر سطح تهیه شده است) می باشد.
منظور از ضریب سطح زیر بنا در تراکم ساختمان چیست؟
تمام سطوح ساخته شده در تمام طبقات یک بنا اعم از بالاتر و یا پایین تر از سطح زمین را سطح زیربنا می گویند. مجموع مساحت کل طبقات ساختمان (زیرزمین، پیلوت و یا حتی طبقات) البته مساحت نورگیر جز زیر بنا حساب نمی گردد.
حال در خصوص مفهوم ضریب سطح بنا بهتر است که بدانید میزان زیر بنای ساختمان در کل طبقات می باشد. این معیار در مناطق گوناگون با درصد بیان می شود. به طور مثال اگر تراکم ساختمانی مجاز در یک منطقه 180 درصد باشد و شخص قصد داشته باشد در زمینی به مساحت 300 متر مربع اقدام به ساخت و ساز کند، می تواند ساختمانی به میزان 180 درصد کل مساحت زمین را بساز و بدین معناست که مساحت کل ساختمان 540 متر مربع خواهد بود.
البته اگر سطح اشغال این زمین 60 درصد باشد، فرد می تواند در 60 درصد این زمین، ساختمانی به مساحت کل 540 متر مربع بسازد. به این معنا که سطح اشغال در این زمین 180 متر مربع خواهد بود. با توجه به این که مساحت مجاز ساخت و ساز در این زمین 540 متر مربع می باشد و میزان سطح اشغال 180 متر مربع است، نیاز است که ساختمانی در سه طبقه ساخته شود.
ضریب سطح اشغال در تراکم ساختمان یعنی چه؟
در رابطه با ضریب سطح اشغال بهتر است که بدانید سطح اشغال شده در طبقه همکف یک ساختمان نسبت به کل مساحت زمین مورد نظر (طبق سند و یا مساحت وضع موجود به شرطی که بدون کسر اصلاحی کمتر از سند مالکیت باشد) تعریف شده است.
اما چه شاخصهایی روی کنترل تراکم اثرگذار است؟
بهتر است که بدانید تراکم ساختمانی مشخصکننده تراکم جمعیتی می باشد. به این معناست که با تراکم ساختمانی می توان تراکم جمعیتی را هم کنترل کرد. پس برای کنترل تراکم می بایست بر ساخت و ساز در مناطق مختلف و شرایط محیطی و حتی ظرفیت آن منطقه نظارت داشت و تراکم مشخصی را برای ساختمان سازی در نظر گرفت.
حال از عوامل و شاخص هایی که در تعیین تراکم ساختمانی اثر گذار هستند می توان به ضریب سطح اشغال در تراکم ساختمان، ضریب سطح زیر بنا در تراکم ساختمان، طبقات مجاز ساختمان، تراکم واحد مسکونی در سطح اشاره کرد.
به هر حال برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع می توانید با شماره ای که در سایت قرار داده شده است، تماس بگیرید تا مشاوران ما در این زمینه به شما دوستان عزیز کمک کنند.
سوالات متداول
تراکم ساختمانی یکی از معمول ترین معیار های نظارتی در برنامه ریزی شهری به شمار می رود، یک روش موثر برای محاسبه حجم ساختمان در یک منطقه شهر است.
تراکم مسکونی دو نوع دارد که شامل تراکم جمعیتی (نسبت تعداد جمعیت به واحد سطح گفته می شود) و تراکم ساختمان (نسبت مساحت کل ساختمان (مساحت ناخالص) به اندازه قطعه زمینی می باشد که بر روی آن بنا ساخته می شود) می باشد.
شاخص های کنترل تراکم شامل: ضریب سطح اشغال، ضریب سطح زیر بنا، شاخص طبقات مجاز ساختمانی و تراکم واحد مسکونی در سطح می باشد.
برای محاسبه آنلاین تراکم ساختمانی روش های متعددی وجود دارد که شامل فرم های آنلاین که در وبسایت های گوناگون ارائه می شود و یا به فروش می رسد، استفاده از اپلیکیشن های موبایل و نرم افزار های تحت وب مانند می باشد.