شارژ ساختمان چگونه محاسبه می شود؟ | مبلغ شارژ ساختمان در سال 1401
در این متن قصد داریم علاوه بر بحث خرید خانه در مشهد درباره شارژ ساختمان صحبت کنیم و با قوانین آن آشنا شده و بیشتر درباره آن بدانیم. پس با مشهد املاک همراه باشید.
افرادی که در یک ساختمان به عنوان مثال یک آپارتمان چند طبقه زندگی می کنند همان طور که در واحد هایی به صورت مجزا هستند، در محیط کلی ساختمان با هم مشترک اند. پس برای حفظ و نگهداری این محیط باید در کنار هم هزینه هایی را پرداخت کنند تا محیط مشترک زندگی خود را به بهترین شکل ممکن نگه دارند.
شارژ ساختمان چیست؟
یکی از با ارزش ترین دارایی هایی که یک فرد می تواند داشته باشد یک زمین یا خانه است. همان طور که گفتیم برای اینکه نشان دهیم یک خانه یا زمین متعلق به ما است باید از سند استفاده کنیم. در گذشته اسناد به شکا دفترچه هایی بودند که در این دفترچه ها، مشخصات خانه، زمین آن و مشخصات مالک آن در این دفترچه نوشته می شد. یک پلمپ نیز از این دفترچه آویزان بود که به آن منگوله دار می گفتند.
اما از زمانی که افراد سود جو جعل اسناد و مدارک را یاد گرفتند و روزانه تعداد زیادی مدارک تقلبی به وجود آوردند، جعل اسناد به خصوص سند منگوله دار خانه نیز بسیار زیاد شد. به همین خاطر مسئولین به این فکر افتادند تا نوع سند را تغییر داده و کاری کنند تا سند به سختی جعل شود. به همین خاطر سند تک برگی ساخته شد. یک برگ سند که به گونه ای نوشته و طراحی شده است تا از هرگونه تقلب یا جعل به دور باشد و هم چنین تمام مشخصات خانه و مالک را نیز در خود جای داده باشد.
شارژ ساختمان شامل چه مواردی است؟
به طور کلی در هر آپارتمان یا برج دو نوع هزینه برای پرداخت به عنوان شارژ وجود دارد. یکی هزینه های ثابت و دیگری هزینه های نسبی هزینه های ثابت همیشه در آپارتمان هست. به عنوان مثال هزینه سرایدار، شخصی که به حیاط و گل ها رسیدگی می کند، شخصی که برای تمیز کردن محیط ساختمان استخدام می شود و تعمیر و نگهداری آسانسور از این قبیل هستند. این هزینه ها به نوع زندگی فرد و واحد او در ساختمان بستگی ندارد و به صورت مساوی بین همه تقسیم می شود. اما هزینه های نسبی به این صورت نیست.
به عنوان مثال هزینه آب و برق مشاع یا ایزوگام بر اساس واحدی ساختمان، متراژ آن و میزان استفاده از این هزینه ها تعیین می شود و ممکن است برای یک واحد بیشتر از واحد دیگر باشد. اما در هر صورت هر نوع هزینه به عنوان شارژ ساختمان باید دقیق و به دور از هر گونه جانبداری محاسبه شود و معلوم شود که کدام واحد بیشتر از چه چیزی استفاده می کند و کدام واحد کمتر تا حق کسی ضایع نشود و همه به صورت نسبی یکسان و مساوی هزینه ها را پرداخت کنند.
شارژ ساختمان چگونه محاسبه می شود؟
معمولا سوال ساکنین ساختمان این است که میزان و نحوه محاسبه شارژ ساختمان چگونه است؟ برای اینکه نحوه محاسبه شارژ یک ساختمان را بدانیم باید به شرایط آن ساختمان توجه کنیم. این بدان معنا است که شارژ تمام ساختمان ها مانند هم محاسبه نمی شود. اما با این حال چند روش برای شارژ یک ساختمان وجود دارد. روش ثابت یکی از این روش ها است که در آن تمام هزینه ها با هم جمع می شوند و تقسیم بر تعداد واحد ها می شود.
در این روش باید متراژ تمام خانه ها یکی باشد و اگر واحد تجاری و اداری نیز وجود داشته باشد آن ها نیز باید به صورت مساوی شارژ پرداخت کنند. روش دیگری به نام متراژی وجود دارد که هر واحد بر اساس متراژی که دارد باید شارژ پرداخت کند. به عنوان مثال واحد ۱۰۰ متری ۱۰۰ هزار تومان، ۲۰۰ متری ۲۰۰ هزار تومان و غیره. یک روش دیگر نیز به نام شارژ نفری وجود دارد که در آن بر اساس تعداد نفراتی که در یک واحد وجود دارند باید شارژ پرداخت شود. مشاور املاک مشهد املاک نیز می تواند در این زمینه به شما یاری رساند.
شارژ ساختمان چه قوانینی دارد؟
شارژ ساختمان نیز قوانینی دارد که باید توسط ساکنین ساختمان رعایت شود. به عنوان مثال اگر یکی از واحد ها زمان پرداخت شارژ را فراموش کند و دیر پرداخت کند یا اینکه شارژ پارکینگ را پرداخت نکند، بر اساس قانون تملک آپارتمان ها مدیر ساختمان یا هیئت مدیر می توانند از او شکایت کنند. در این حالت مدیر باید شکایت نامه ای را تنظیم کند و به مراجع قضایی محدوده مراجعه کند. در این حالت دادگاه فرد را جریمه می کند و ممکن است او را مجبور کند تسویه حساب را همان جا انجام دهد یا اینکه دو برابر این هزینه را پرداخت کند. گاهی دعوای آپارتمان نشینی در عین سادگی، بسیار پیچیده و خطرناک می شود به همین خاطر باید قوانین را رعایت کرد و تمام موارد را دقیق انجام داد.
چه کسی مسئول دریافت شارژ ساختمان است؟
زمانی که تمام واحد های یک ساختمان نوساز پر می شوند و صاحبان و مستاجران در آن جای می گیرند، باید شخصی به نام مدیر ساختمان انتخاب شود، البته گاهی اوقات هیئت مدیره انتخاب می شود و چند نفر به نمایندگی از کل ساختمان وظیفهی مدیریت آن را بر عهده میگیرد. این کار معمولا باید با هماهنگی کل اعضای ساختمان انجام شود به این صورت که در یک مکان گرد هم می آیند و از طریق قرعه کشی یا توافقات دیگر مدیر را انتخاب می کنند در این حالت مدیر یا هیئت مدیره تصمیم می گیرند که به چه صورت شارژ ساختمان را دریافت کنند. پس مدیر است که شارژ را میگیرد و برای ساختمان و هزینه های آن خرج می کند.
آیا مدیر ساختمان هم باید شارژ بدهد؟
همه دوست دارند بدانند که آیا مدیر ساختمان باید شارژ بدهد؟ مدیر ساختمان نیز یکی از ساکنین آن است پس او نیز باید شارژ پرداخت کند مدیر هم مانند بقیه از امکانات مشاع ساختمان استفاده می کند و شخصی بیرون از ساختمان نیست که نخواهد شارژ آن ساختمان را پرداخت کند. پس اگر مدیر هم از پرداخت شارژ امتناع کنند می توان از او شکایت کرد. بنا بر قانون تمامی ساکنین باید در زمان مقرر میزان شارژ پرداختی خود را به حساب واریز کنند تا برای کار های ساختمان مشکلی پیش نیاید.
اپلیکیشن شارژ ساختمان
در دنیای مکانیزه امروزی برای سهولت کار افراد نرم افزار هایی ساخته می شود که این نرم افزار ها روی گوشی های تلفن همراه نصب شده و بسیاری از کار های مردم را انجام می دهند یکی از این نرم افزار ها اپلیکیشن شارژ ساختمان است. این اپلیکیشن از امکانات بسیاری برخوردار است و به اهالی یک ساختمان می توانند آن را روی گوشی خود نصب کرده و کار های مربوط به شارژ را از طریق آن انجام دهند. به این صورت مدیر دیگر لازم نیست پیامک پرداخت شارژ ساختمان را هر ماه برای ساکنین بفرستد. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید از کارشناسان مشهد املاک سوال بپرسید.
عدم پرداخت این شارژ چه عواقبی دارد؟
همان طور که در بالا بیان کردیم کسی که شارژ ساختمان را پرداخت نکند و از قانون آن سرپیچی کند به نوعی مجرم شناخته میشود. زیرا پرداخت شارژ یک قانون ثبت شده است و برای آن عواقبی در نظر گرفته شده است. این عواقب از جریمه نقدی شروع شده و حتی ممکن است چند برابر هزینه شارژ شود به همین دلیل نباید پرداخت آن را به تعویق انداخت.
زمان پرداخت این نوع شارژ ها چه موقعی است؟
زمان پرداخت شارژ ساختمان بستگی به برنامه ای دارد که مدیر یا هیئت مدیره تعیین میکنند. ممکن است شارژ هر ماه پرداخت شود، ممکن است هر سه ماه پرداخت شود یا ممکن است شارژ سالیانه در نظر گرفته شود. برای هر ساختمان بستگی به تصمیمی دارد که گرفته می شود. برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره شارژ ساختمان و زمان های پرداخت آن میتوانید با کارشناسان مشهد املاک تماس بگیرید و از آن ها اطلاعات لازم را بخواهید.
آیا برای نوزاد هم باید حق شارژ پرداخت کرد؟
برای شارژ ساختمان قوانینی وجود دارد که این قوانین ثبت شدهاند، در این قوانین صحبتی از سهم شارژ کودکان زیر 2 سال و نوزادان نشده است به همین دلیل به خود آن ساختمان و مدیر بستگی دارد که بخواهد از نوزادان شارژ بگیرد یا خیر. البته یک نوزاد نیز از امکانات خانه استفاده میکند و بنابراین بدیهی است که پدر مادرش شارژ او را نیز باید پرداخت کنند.
آیا واحد های خالی در آپارتمان، شامل حق پرداخت شارژ می شوند؟
بر اساس قوانینی که برای شارژ ساختمان علاوه بر قوانین املاک نوشته شده است و قانون تملک آپارتمان ها واحد هایی که خالی از ساکنین باشد نیز باید شارژ پرداخت کنند و فرقی ندارد که کسی در آن زندگی می کند یا نمی کند. البته در بعضی از هزینه ها این واحد ها با واحد های دیگر متفاوتند که به طور مثال اگر گاز یا آب مشترک باشد، میزان سهم این واحد ها کمتر از واحد هایی که کسی در آن زندگی می کند، میشود. می توانید از کارشناسان مشهد املاک درباره قوانین شارژ ساختمان به صورت دقیق مشاوره بخواهید.
آیا مستاجر هم باید شارژ پرداخت کند؟
مستاجر نیز به عنوان ساکن ساختمان دیده می شود و باید شارژ پرداخت کند. اگر مستاجر نیز شارژ را پرداخت نکند می تواند شامل جریمه های قانونی شود و مدیر یا هیئت مدیره می توانند از او شکایت کنند. برای اطلاع بیشتر از این شرایط می توانید به مشاوران مجرب مشهد املاک مراجعه کرده و از آن ها مشاوره بخواهید.
سوالات متداول
مبلغ شارژ ساختمان در سال 1401 بستگی به تورم و بالا رفتن قیمت ها و هم چنین تعداد واحد ها و امکانات ساختمان دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مبلغ شارژ می توانید به کارشناسان مشهد املاک مراجعه کنید.
مدیر می تواند شارز ساختمان را در سال های مختلف بر اساس تورم و بالا رفتن قیمت ها به صورت معقولی افزایش دهد.
برای اطلاعات درباره شارژ ساختمان می توانید به اینترنت مراجعه کرده و قوانین را بخوانید. هم چنین کارشناسان مشهد املاک نیز در این زمینه می توانند کمک رسانی کنند.
برای محاسبه شارژ آسانسور باید به قیمت برق آن و نحوه تعمیرات و سرویس آن توجه کرد.