اطلاعات کاربردی

دستور العمل ایمنی ساختمان در برابر حریق و زلزله

برای انجام ساخت و ساز ساختمان ها مانند ساخت و ساز در مشهد نیرو های انسانی باید از ابزار آلات و ماشین ها کمک بگیرند. تمامی این امکانات، امکان بروز حوادث را افزایش می دهد. در همه مشاغل الویت با حفاظت و سلامت نیروی انسانی است که بسیار حائز اهمیت است. به این دلیل تمامی ابزار ها و ماشین هایی که برای انجام کار های ساختمانی از آن ها استفاده می شود به طور مرتب چک و بررسی می شود. همه کار ها باید توسط متخصصین انجام شود و در صورت بروز حوادث باید برنامه ریزی هایی از قبل آماده شود. دستور العمل ایمنی ساختمان از بروز حوادث جلوگیری می کند.

دستور العمل ایمنی ساختمان شامل چه مواردی است؟

دستور العمل ایمنی ساختمان شامل چه مواردی است؟

ایمنی کارگاه hse دانشی است که از سال 1362 در ایران مورد توجه قرار گرفته است و با همین نام اداره ای را ایجاد کرده و تمامی قوانین ساختمانی را گوش زد می کند. دستور العمل های ساختمانی شامل موارد زیادی می شود که در ادامه به آن ها می پردازیم.

تسهیلات رفاهی کارکنان

کارکنان در هنگام کار باید از نظر پوشاک، خوراک و بهداشت تامین باشند. تامین غذا های با کیفیت برای کارکنان، زمان کافی برا غذا، محل مناسب و تمیز برای صرف غذا و … از مواردی هستند که اهمیت زیادی داشته و باید توسط مهندسین و شرکت های ساختمانی رعایت شود.

باید محل مناسبی که از گرما و سرما در امان است را برای محل سکونت کارکنان انتخاب کرد. در ابتدای کار باید مسئولین فنی روش های صحیح استفاده از ابزار و ماشین ها را به کارگران آموزش دهد تا علاوه بر افزایش سرعت در کار این آموزش ها باعث رشد و پیشرفت کارگران شود. این مسئله از دستورالعمل ایمنی عمومی کارگاه می باشد.

ساختمانی کارگاه های در فردی حفاظت وسایل

در کار های ساختمانی از وسایلی برای محافظت کارگران استفاده می شود و آن ها را در برابر بسیاری از حوادث حفظ می کند. کلاه ایمنی، دستکش، ماسک حفاظتی، عینک و نقاب های حفاظتی، کمربند و پوتین حفاظتی از وسایل ایمنی هستند و تمامی کارگران باید از آن ها در هنگام کار استفاده کنند.

پیمانکار باید برای تمامی کارگران با توجه به کاری که انجام می دهند، این وسایل را فراهم کند و دستور العمل ایمنی ساختمان را به همه آموزش بدهد. استفاده نکردن حتی یک کارگر از این وسایل به معنی کوتاهی پیمانکار در کارش است. پیمانکار باید به طور مرتب گزارش استفاده از وسایل ایمنی و سالم و یا خراب بودن آن ها را گزارش دهد و در صورت خرابی هر وسیله ایمنی به سرعت آن را رفع کرده تا جان کارگران در امان بماند.

تجهیزات و وسایل کاربرد در ایمنی نکات رعایت

ابزار آلات و ماشین ها باید توسط افراد ماهر استفاده شوند و به صورت مداوم کار آن ها توسط مهندس ناظر زیر نظر باشد تا احتمال وقوع حوادث توسط آن ها کم تر شود. هر ابزاری باید با توجه به کاربردی که دارد استفاده شود و نباید بیش از حد توان از او کار کشید و کاربرد، ظرفیت آن ابزار باید حتما در نظر گرفته شود.

ایمنی در استفاده از نردبان ها

نردبان ها انوع مختلفی دارد. نردبان ثابت، کشویی و دو طرفه چند مدل از آن است. تمامی نردبان هایی که در ساختمان ها استفاده می شود باید استاندارد باشند و استحکام کافی را داشته باشند. هر نردبان طریقه استفاده مخصوصی دارد که افرادی که از آن ها استفاده می کنند باید این نکات را آموزش دیده و رعایت کنند.

ایمنی در برپا کردن داربست

داربست ها تکیه گاه هایی هستند که در اجرای عملیات ساختمانی در ارتفاع نصب می شود تا کارگران بتوانند به راحتی در ارتفاع کار کنند و از مصالح ساختمانی استفاده نمایند. ساده، مستقل، برجی، معلق و پیش آمده از انواع داربست ها می باشند.

مصالحی مانند چوب و فولاد در برپا کردن داربست ها استفاده می شود که باید همه آن ها با کیفیت باشند. داربست ها باید با اصول صحیح طراحی و اجرا شود و هر داربست باید بتواند حداقل 4 برابر فشاری که بر آن وارد می شود را تحمل کند. جزوه ایمنی کارگاه pdf در سایت مشاور املاک مشهد املاک و بسیاری از سایت های دیگر وجود دارد.

دستور العمل ایمنی ساختمان

دستور العمل ایمنی ساختمان برای حمل و نقل مصالح چگونه است؟

در حمل و نقل مصالح باید از دستگاه ها و بالا بر های مورد نیاز استفاده شود. باید راه های ایمن و محکم را برای حمل ونقل مصالح با دستگاه ها در نظر گرفت و در این کار از افراد با تجربه نیز می توان کمک گرفت. در هنگام جا به جایی مصالح باید از علائم خطر استفاده شود تا همه متوجه این موضوع شده و بدون آگاهی به آن منطقه وارد نشوند.

در آن منطقه باید راهی برای رفت و آمد کارگران وجود داشته باشد و خطری آن ها را تهدید نکند و نور و روشنایی کافی برای انجام این کار وجود داشته باشد. برای حمل و نقل مصالح از آسانسور های کارگاهی نیز استفاده می شود که طبق دستورالعمل ایمنی آلیماک اجزاء آن ها باید مورد بررسی قرار بگیرد.

دستور العمل ایمنی ساختمان برای انجام عملیات خاکی به چه صورت می باشد؟

دستور العمل ایمنی ساختمان برای انجام عملیات خاکی به چه صورت می باشد؟

در انجام کار های ساختمانی در خاکی قوانینی وجود دارد که باید حتما رعایت شود. در ضمن اگر این عملیات در نزدیکی مراکزی مانند بیمارستان ها یا آتش نشانی انجام می شود باید حتما قبل از انجام آن به این مراکز اطلاع رسانی شود تا در هنگام خدمت رسانی به مشکلی دچار نشوند.

انجام این عملیات نباید به تیر های برق، کابل ها و لوله های آب و غیره آسیبی برسانند. اگر در پروژه ای نیاز به قطع درختان بود باید با اصول درست این کار را انجام داد و به افراد و مغازه ها و خانه ها آسیبی وارد نشود.

دستور العمل های ایمنی ساختمان برای حفر چاه کدام اند؟

پیمانکار باید از افرادی در حفر چاه استفاده کند که مغنی چاه و با سابقه باشند. قبل از این که مغنی ها کار خود را شروع کنند باید تمامی لوازم مربوط به کار و ایمنی برای آن ها فراهم شود. پیمانکار باید لباس کار، کفش ایمنی، دستکش و طناب های ایمنی و سایر لوازم مور نیاز را در اختیار کارگران قرار دهد.

باید قبل از کار با ابزار و دستگاه حفاری از سلامت آن ها مطمن شد و در صورت وجود خرابی در ابزار به سرعت مشکل را رفع کنند. اگر حفاری در منطقه شهری یا مناطق پر رفت وآمد انجام می شود باید حتما در فاصله ای مناسب اطراف چاه حفاظ ایمنی ساختمان کشیده شود و از علائم و چراغ های خبر برای آگاه شدن مردم استفاده شود.

ایمنی در کار های بتنی ساختمان چگونه است؟

ایمنی در کار های بتنی ساختمان چگونه است؟

مهم ترین نکته در ساختمان های بتنی، پایداری آن می باشد. مواردی مانند درست نبستن قطعات قالب به یکدیگر کافی نبودن پایه ها در نظر نگرفتن بارهای زنده و مرده وارد به قالب ها، عدم حضور کارگران ماهر باعث خرابی های جبران ناپذیری خواهد شد.

دستگاه نظارت باید پایه و قالب ساختمان را قبل از انجام بتن ریزی حتما بازدید و بررسی کنند و نظارت کافی را بر روی آن داشته باشند و از استحکام ساختمان مطمعن شوند تا در صورت بتن ریزی قالب ساختمان فرو نریزد و مشکلی به وجود نیاید. بعد از تمام شدن بتن ریزی و در هنگام برداشتن قالب ها باید کارگران احتیاط لازم را داشته باشند تا در صورت فرو ریختن بتن یا قالب کسی دچار آسیب نشود.

عدم رعایت دستور العمل ایمنی ساختمان چه عواقب و خطراتی در پی دارد؟

اگر در هنگام کار های ساختمانی دستور العمل های لازم رعایت نشود باعث آسیب دیدن افراد می شود که برخی از این موارد آسیب های جبران ناپذیری را به دنبال دارد. ممکن است بسیاری از ابزار یا ماشین ها و دستگاه ها در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی دچار خسارات بسیار زیادی برای پیمانکار شود. به طور کلی عدم رعایت این نکات برای کارگران، ابزار و ماشین ها، ساختمان و حتی پیمانکار و مهندسین عواقب جبران ناپذیری را به دنبال دارد.

نکات ایمنی برای برپا کردن اسکلت فلزی کدامند؟

نکات ایمنی برای برپا کردن اسکلت فلزی کدامند؟

به طور کلی نکات ایمنی اسکلت های فلزی در نصب قطعات فلزی و جوشکاری خلاصه می شود. برای بالا بردن تیر آهن یا اسکلت های فلزی حتما باید از کابل و طناب های بسیار محکمی که برای این کار تهیه شده اند، استفاده شود. به هیچ عنوان نمی توان از زنجیر برای این کار استفاده کرد.

در هنگام نصب کردن قطعات فلزی، خطر زیادی وجود دارد و تمامی افراد باید نکات لازم را رعایت کنند. در هنگام جوشکاری حتما باید از سلامت دستگاه و روپوش داشتن سیم های آن مطمعن شد. باید حتما افراد جوشکار از ماسک های جوشکاری و عینک های مخصوص استفاده کنند. برای نسوختن دست ها حتما باید از دستکش های چرمی استفاده شود.

دستور العمل ایمنی ساختمان برای عملیات تخریب چگونه است؟

دستور العمل ایمنی ساختمان برای عملیات تخریب چگونه است؟

در ابتدا باید تمام ساختمان یا محل مورد نظر خالی از افراد و حیوانات شود و بعد اقدام به تخریب شود. تخریب ممکن است انفجاری یا با کشیدن کابل ها انجام شود که برای آن باید تمامی ماشین ها کنترل شوند. هر کدام از روش های تخریب دارای قوانین و ضوابطی است که باید قبل از انجام آن ها دستگاه های نظارتی آن ها را برای کارگران و پیمانکاران گوشزد کنند.

دستور العمل ایمنی ساختمان در برابر آتش سوزی

کارگرانی که با مواد اشتعال زا کار می کنند مانند رنگ کار ها نباید هنگام کار از سیگار استفاده کنند اما با توجه به این نکات نیز حتما باید وسایل اطفاء حریق مانند کپسول های آتش نشانی در ساختمان ها وجود داشته باشد.

رعایت دستور العمل آتش نشانی برای ایمنی ساختمان چه اهمیتی دارد؟

در صورت رعایت کردن نکات ایمنی آتش نشانی بروز حوادث ها بسیار کاهش می یابد و خسارات و تلفات ناشی از آتش سوزی در ساختمان ها کم می شود.

سوالات متداول

آیا رعایت دستورالعمل های حفاظتی و ایمنی کارگاه های ساختمانی ضروری است؟

برای حفاظت از جان کارگران و مهندسان حاظر در پروژه های ساختمانی باید تمامی نکات ایمنی رعایت شود.

استفاده از افراد ماهر برای ماشین ها، در کدام مورد از دستورالعمل های ایمنی ساختمان قرار دارد؟

در رعایت نکات تجهیزات و وسایل گفته می شود که افراد ماهر باید برای استفاده از دستگاه ها انتخاب شوند.

چه کسی بر رعایت دستور العمل ایمنی ساختمان نظارت دارد؟

بازرس ایمنی ساختمان بر نکات ایمنی ساختمان ها نظارت دارد.

لطفا به این مقاله امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا