اطلاعات کاربردی

نحوه تقسیم ملک بین وراث + متن قانون در این مورد

زمانی که مالک یک ملک فوت می شود اگر این فرد وراثی را برای خود داشته باشد این ملک باید به بین وراث تقسیم شود. اما این تقسیم کردن بر اساس قوانینی می باشد که باید به هنگام تقسیم آن ها را مد نظر قرار داد. چندین سال برای این قوانین فکر و تعبیه هایی شده است تا به این شکل ارائه شده اند. در این مقاله با مشهد املاک همراه باشید تا علاوه بر بحث خرید خانه در مشهد در کنار یک دیگر به تقسیم ملک بین وراث بپردازیم و اطلاعات بسیار خوبی را در این زمینه برای افرادی که به دنبال این موضوع هستند ارائه دهیم.

نحوه تقسیم ارث بین ورثه از نظر قانون چگونه است؟

نحوه تقسیم ارث بین ورثه از نظر قانون چگونه است؟

از نظر قانون نحوه تقسیم زمین بین وراث متفاوت است و هر فردی بنا بر جایگاهی که در بین وراث دارد مقدار مشخصی از ارث را دریافت می کند. در این زمینه قطعا بسیار واژه پسر بخش و دختر بخش را شنیده اید و به دنبال معنی این کلمه بودید. این کلمه باعث می شود تا نشان دهد که تقسم ارث بین دختر ها و پسر ها متفاوت می باشد. حال این تفاوت در چه چیزی است؟ در این قسمت مشهد املاک به صورت کاملا اختصاصی به این موضوع می پردازید و واژه پسر بخش دختر بخش و دیگر موارد پیرامون این موضوع را به شما عزیزان ارائه می دهد.

در ابتدا زمانی که فرد فوت کند، ترتیب ارائه ارث به این صورت می باشد که ابتدا همسر، پدر و مادر و سپس فرزندان می باشد و هر یک از این موارد اگر در قید حیات نباشند به دیگری ارائه می شود. حال اگر زمانی پدری فوت کند و فرزندان آن همه دختر باشند، ارث به صورت مساوی ارائه خواهد شد اما اگر فرزندان آن پسر و دختر باشند، ارث پسران دو برابر دختران است. البته در این بین نیز به صورت توافقی افراد می توانند مساوی از این موضوع بهره ببرند.

قوانین تقسیم ملک بین وراث چیست؟

اگر از کارشناس تقسیم ارث سوالاتی را مطرح کنید به شما عزیزان این موضوع را ارائه می دهد که تقسیم کردن ارث باید حتما زیر نظر قانون انجام شود تا مشکلاتی در این بین به وجود نیاید. در ابتدا اگر متوفا قبل از مرگ خود در وصیت نامه اش این موضوع را ارائه کرده باشد که تمامی ملک به صورت مساوی بین افراد تقسیم شود، این کار باید انجام گیرد اما اگر این موضوع ارائه نشود، همان طور که در عنوان قبلی به آن اشاره کردیم باید مواردی دیگر را در نظر داشت تا بتوان به خوبی این کار را انجام داد.

به این صورت که در ابتدا افراد که به درجه نسبت با متوفا قرار می گیرند، ارث نیز به آن ها ارائه می شود. این کار ها باید تمامی در مراکز قانونی و حقوقی انجام شود و هم چنین حتی هزار تومان از مبلغ ارث نیز باید به درستی تقسیم شود. می توانید از مشاور املاک مطرح مشهد املاک در این زمینه اطلاعاتی را کسب کنید.

در هنگام عدم همکاری وراث در تقسیم ارث چه کار باید کرد؟

در هنگام عدم همکاری وراث در تقسیم ارث چه کار باید کرد؟

مواقعی وجود دارد که به هنگام تقسیم ارث افراد شاهد عدم همکاری وراث در تقسیم ارث می باشند. این موارد زمانی به وجود می آید که افراد یا علاقه ای به فروش املاک ندارند و یا از تقسیم ارث و یا هم چنین دارای صد ها مشکل در این زمینه است. باید بدانید که نیاز است برای تقسیم ارث افرادی که به آن ها ارث تعلق می گیرد، همگی امضا را در مراکز قانونی داشته باشند و اگر حتی یک نفر از آن ها نباشد هیچ کاری انجام نمی گیرد. حال اگر فردی اقدام به عدم همکاری به هنگام تقسیم در خصوص انحصار وراثت خانه کند، باید از مراکز قانونی کمک گرفت.

بهترین کار این است که این فرد را دست مراکز قانونی بسپارید تا مشکل به صورت کاملا دقیق حل شود. همواره ما در این زمینه شاهد انواع دعوا ها و مشکلاتی می باشیم که بدون فکر و اندیشه انجام می شوند.

چه زمانی باید برای تقسیم ملک بین وراث اقدام کنیم؟

شما حتی می توانید در زمانی که مالک در قید حیات می باشد نیز اقدام به تقسیم ارث بین وراث کنید. معمولا افرادی که تعداد فرزندان بسیاری دارند و این فرزندان ترکیبی از دختر و پسر هستند، برای این که پس از مرگ او مشکلاتی در بین آن ها به وجود نیاید و یا اگر یکی از وراث سهمش را بخواهد در زمانی که مالک در قید حیات است، مالک اقدام به تقسیم ارث می کند. در این زمان سند ملک به نام وراث می خورد و هر وارث یک سند از ملک دارد. حال اگر آن فردی که گفته شد، سهمش را خواست و دیگر وراث نخواستند، تمامی وراث می توانند سهم این فرد را بخرند و خود به او مبلغی ارائه دهند. البته که در زمانی که مالک در قید حیات نباشند توصیه می شود که ملک فروخته شود و البته این فروش در زمان مشخص باشد نه در زمانی که ملک ضرر بخورد.

ارائه درخواست انحصار وراثت برای تقسیم ملک بین وراث چگونه است؟

ارائه درخواست انحصار وراثت برای تقسیم ملک بین وراث چگونه است؟

ابتدا برای این که بخواهید درخواست برای انحصار وراثت را انجام دهید باید مدارک مورد نظر را داشته باشید. زمانی که مدارک مورد نظر شما تکمیل شد، باید شروع به انجام مراحل دیگر کنید. در این جا افرادی که وکیل دارند و یا از کارشناسان حرفه ای مربوط به این زمینه اقدام به دریافت اطلاعات می کنند، روند کاری آن ها سریع تر انجام می شود به طوری که حتی وکیل تمامی کار های او را انجام می دهد. اما اگر فردی وکیل نداشته باشد، باید یکی از وراث تمامی کار ها را انجام دهد و سپس برای جمع آوری امضا ها تمامی وراث وارد عمل شوند.

برای این که خودتان این کار را انجام دهید باید به دفتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه کنید و سپس درخواست دهید تا گواهی انحصار وراثت برای شما عزیزان ارائه شود.

بهترین راه تقسیم ارث کدام است؟

همان طور که تمامی ما می دانیم بیشتر مشکلاتی که به دادگاه ها به خاطر آن مراجعه می شود، مشکلاتی است که بر سر تقسیم ارث برای وراث به وجود آمده است، مخصوصا وراثی که در بین آن ها فرزند پسر و دختر به صورت مکمل دیده می شود. حال اگر می خواهید به دور از تمامی مشکلات شروع به تقسیم ارث کنید و به دنبال بهترین راه هستید، ما به شما پیشنهاد می کنیم که ابتدا از کارشناسان مربوطه مشهد املاک اطلاعات و راهنمایی هایی را کسب کنید و سپس از طریق افراد حقوقی که در این زمینه به صورت اختصاصی فعالیت دارند اقدام به انجام این کار کنید. هیچ چیز مانند قانون نمی تواند شما را بدون مشکل در راه همراهی کند. پس از قانون کمک بگیرید و این کار را انجام دهید.

تقسیم ملک مشاع برای ورثه چگونه صورت می گیرد؟

با توجه به ماده 591 قانون مدنی ملک مشاع می تواند به راحتی تقسیم شود. حال این ملک چگونه می تواند تقسیم شود؟ و به چند صورت این تقسیم انجام می گیرد؟ ملک مشاع به سه حالت تقسیم می شود که به ترتیب حالت افراز، تعدیل و رد می باشد. تقسیم به افراز به این صورت است که از عین مال به تمامی افراد به صورت مساوی می رسد و نیازی به ارزیبای قیمت مشاع نیست. مورد بعدی، تقسیم به تعدیل است و در این موضوع ما مشاهده می کنیم که ممکن است از مال به هر یک از شرکا به صورت مساوی ارائه نشود و در انتها نیز تقسیم بر رد است که در آن افراد از مال به صورت عینی ارثی را دریافت نمی کنند.

آیا برای انجام این کار باید وکیل گرفت؟

آیا برای انجام این کار باید وکیل گرفت؟

به هیچ عنوان نمی گوییم که شما احتیاج دارید برای نحوه تقسيم ارث بين فرزندان وکیل بگیرید اما می گوییم اگر فردی که دارای علم در این زمینه است شما را راهنمایی یا کمک کند، شما خیلی بهتر می توانید این مسیر را پیش بروید، بدون این که مشکلی در این بین شما را اذیت کند. یک وکیل دانا و دارای اعتبار می داند که چگونه افراد را به صورت یک پارچه برای گرفتن سهم ارث در بیاورد. پس اگر فکر می کنید نمی توانید خود به انجام کار های انحصار وراثت بپردازید حتما با گرفتن مشاوره از افراد حرفه ای مانند مشاورین مشهد املاک اقدام به گرفتن وکیل کنید.

چه کسانی می‌ توانند تقاضای انحصار وراثت کنند؟

در زمینه انحصار وراثت وقتی مالک در قید حیات است و یا زمانی که در قید حیات نیست، همان طور که در ابتدا این مطلب به شما این موضوع را ارائه دادیم افراد که جزء خانواده درجه یک مالک می باشند می توانند تقاضای انحصار وراثت کنند. به این صورت که در ابتدا همسر، سپس پدر و مادر و بعد از آن فرزاندان می توانند این تقاضا را انجام دهند. در صورت در قید حیات نبودن هر یک از افراد اشاره شده، فرد بعدی اقدام به انجام این کار می کند. البته که اگر همسر اول در قید حیات نباشد و مالک اقدام به ازدواج دوباره کرده باشد، همسر دوم نیز به عنوان بستگانه درجه یک مالک حساب می شود.

برای انحصار وراثت چه مدارکی لازم است؟

برای این که شما اقدام به انحصار وراثت کنید، همان طور که به این موضوع اشاره کردیم، شما نیاز است که در ابتدا مدارک مورد نیاز را تهیه کنید. این مدارک عبارت اند از گواهی فوت متوفی که در قانون جدید تقسیم ارث بین فرزندان از سال 95 صورت الکترونیکی و از طریق سامانه درخواست گواهی فوت اخذ می شود، استشهادیه محضری، شناسنامه متوفی، عقدنامه یا رونوشت، شناسنامه وراث، احیاناً وصیت نامه رسمی شخص فوت شده، گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی برای متوفیان قبل از سال ۹۵ که تاکنون اقدامی نکرده اند.

اگر در این زمینه نگران هستید که وراث با یک دیگر همکاری ای نداشته باشند به هیچ عنوان نگران نباشید و با کارشناسان مربوطه مشهد املاک در این زمینه ارتباط برقرار کنید.

شیوه دریافت گواهی انحصار وراثت چگونه است؟

شیوه دریافت گواهی تقسیم ملک بین وراث چگونه است؟

برای گرفتن گواهی انحصار وراثت ابتدا باید مدارکی که در عنوان های قبلی به شما توضیح دادیم را جمع آوری کنید و سپس اگر در شهر های بزرگی مانند تهران حضور دارید این کار را به صورت اینترنتی انجام دهید و یا از طریق دفاتر مخصوص این کار را به صورت حضوری ارائه دهید.

سوالات متداول

نمونه تقسیم نامه ملک بین وراث را از کجا مشاهده کنیم؟

به راحتی می توانید با مراجعه به انواع سایت های معتبر در این زمینه این نمونه ها را مشاهده کنید.

متن تقسیم ملک بین وراث بین فرزندان چگونه است؟

می توانید از کارشناسان مشهد املاک در این زمینه اطلاعات کسب کنید.

آیا ملک مشاع تقسیم می شود؟

به راحتی ملک مشاع به سه روز فراز و تعدیل و رد تقسیم می شود.

به ترتیب افرادی که ارث دریافت می کنند چه کسانی هستند؟

همسر، پدر و مادر و سپس فرزندان.

4.5/5 - (2 امتیاز)

مهسا بنکدار یزدی

تجربیات بسیاری در زمینه املاک به دلیل فعالیت محیطی دارم و این اطلاعات را در قالب مقاله در سایت مشهد املاک در اختیار شما قرار خواهم داد.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. تشکر از مقاله خوبتون واقعا همین امر ساده تبدیل به یک مشکل بزرگ بین افراد خانواده می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا