مراحل صدور پروانه ساخت زمین مسکونی
اگر تمایل دارید تا در رابطه با پروانه ساخت زمین مسکونی اطلاعات مفیدی را به دست آورید، پیشنهاد می کنیم تا انتهای مطالب همراه ما باشید تا در خصوص آن صحبت کنیم پس تا انتهای مطلب همراه مشهد املاک باشید.
منظور از پروانه ساخت زمین مسکونی چیست؟
در رابطه با پروانه ساختمان بهتر است که بدانید سندی است که شهرداری ها و یا سایر مراجع صدور پروانه همانند همیاری شهرداری صادر نموده و در اختیار مالک قرار می دهند چرا که برای احداث هرگونه ساختمان باید مجوز لازم از مرجع ذیصلاح دریافت شود. هم چنین این موضوع را هم باید افزود که مهلت شروع عملیات و اعتبار پروانه در صفحه اول نوشته می شود که در صورت لزوم قابل تمدید نیز می باشد.
پروانه، ناظر وظیفه گزارش تخلف به مرجع صدور پروانه را دارد تا مرجع صدور در صورت تخلف از مفاد پروانه از ادامه عملیات جلوگیری نمایید. بهتر است که بدانید رعایت مقررات ملی ساختمان در ساختمان ها الزامی می باشد.
گرفتن سند ملکی یا سند مالکیت برای هر واحد مسکونی منوط به ارائه پایان کار توسط ناظر و هم چنین صدور پایان کار توسط مرجع صدور پروانه می باشد. حال برای کسب اطلاعات بیشتر در این باره و یا کسب اطلاعاتی در رابطه با هزینه جواز ساخت در تهران و یا مشهد می توانید با مشاور املاک مشهد املاک تماس بگیرید.
مراحل صدور پروانه ساخت زمین مسکونی کدامند؟
در این قسمت قرار است تا به مراحل صدور پروانه ساخت زمین مسکونی بپردازیم. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم تا انتهای مطالب همراه ما باشید.
تشکیل پرونده
در نخستین مرحله از مراحل صدور پروانه ساختمان مالک و یا شخصی که از مالک وکالت دارد، برای گرفتن جواز ساختمان باید درخواست مجوز ساخت را در شهرداری و یا دفاتر خدمات الکترونیک شهر ثبت کند.
دستور صدور بازدید
بعد از تشکیل پرونده، مسئولان شهرداری سایر روال پرونده را بر عهده می گیرند. به همین دلیل مسئول شهرسازی جهت بازدید به مکان احداث ملک مراجعه می کند و بنا را مورد بررسی قرار می دهد.
بررسی گزارش مأمور فنی و کاربری ملک
در بعضی از شهر های بزرگ مانند تهران طرح تفصیلی اجرا می شود، یعنی قوانین ساخت و ساز در هر نقطه شهر مشخص شده است.
دستور نقشه
بعد از انجام مراحل قبل توسط کارشناس شهرسازی دستور تهیه نقشه به مالک صادر خواهد شد. در دستور نقشه اطلاعاتی مانند: مساحت زمین بعد از اصلاحات، ابعاد باقیمانده ملک پس از اصلاحات موردنظر شهرداری، تعداد طبقات و سطح اشغالشده توسط هر طبقه ذکر می شود.
طراحی نقشه
در این مرحله نقشه معماری برای ملک طراحی می شود. طراحی نقشه معماری یکی از مهم ترین مراحل صدور پروانه ساختمان است چرا که حداکثر توانایی طرح به لحاظ متراژ، کیفیت فضا ها و تعداد پارکینگ در آن ارائه می شود.
پرداخت عوارض شهرداری
بعد از نهایی شدن نقشه و رفع ایرادات عنوانشده، عوارض نوسازی و هم چنین عوارض شهرداری با توجه به متراژ های موجود هر طبقه و نوع کاربری ساختمان توسط واحد صدور پروانه ساختمان محاسبه و تعیین خواهد شد.
تهیه مدارک پیشنویس
بعد از پرداخت عوارض شهرداری و هم چنین دریافت تأییدیه اداره درآمد منطقه شهرداری مبنی بر پرداخت عوارض شهرداری و عوارض نوسازی، الزامی است که مدارک پیشنویس آماده شود.
چاپ پروانه
بعد از تأییدیه نقشه های چهار رشته و پروسه اخذ تمام تأییدیه ها در نهایت تأییدیه شهردار نیاز است که تمام این تأییدیه ها بهصورت سیستمی انجام و در نتیجه پروانه ساختمان چاپ خواهد شد.
هزینه پروانه ساخت زمین مسکونی چقدر است؟
هزینه اخذ پروانه ساختمان و هم چنین محاسبه هزینه پروانه ساختمان حائز اهمیت است. قبل از هر چیزی بهتر است که بدانید هزینه اخذ پروانه ساخت براساس نوع کاربری ساختمان فرد متفاوت است و متغیر هایی مانند: متراژ، مساحت ساختمان،ارزش قیمتی ساختمان و تعداد طبقات در هزینه دریافت پروانه ساختمان تاثیرگذار هستند.
می توان این گونه بیان کرد عواملی که در هزینه اخذ پروانه ساختمان تاثیر گذارند شامل: متراژ زمین، تعداد طبقات ساختمان، مساحت ناخالص، تعداد پارکینگ و قیمت منطقهای ساختمان هستند. حال اگر تمایل دارید تا در رابطه با هزینه جواز ساخت سال ۱۴۰۰ اطلاعات دقیقی را بدست آورید، پیشنهاد می کنیم با مشاوران مشهد املاک تماس بگیرید.
نداشتن پروانه ساخت زمین مسکونی چه عواقبی در پی دارد؟
با توجه به تبصره 4 ماده 100 قانون شهرداری، احداث بنا بدون پروانه در حوزۀ استفاده از اراضی واقع در محدوده شهر و یا حریم آن از تخلفاتی است که در کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری به آن رسیدگی می شود و عواقبی در پی دارد.
حال از عواقب آن می توان به مواردی مانند: ساختمان هایی بدون پروانه ساختمانی احداث می شوند، با توجه به شرایط و موقعیت ملک (اداری، تجاری، مسکونی) اختیار صدور رأی جریمه و یا تخریب دارد، میزان جریمه به ازای هر متر مربع بنا بدون مجوز، با توجه به کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری رأی به تخریب صادر خواهد شد، در صورتی که دستور شهرداری اجرا نشود شهرداری می تواند با استفاده از مأموران عملیات ساختمانی را متوقف کند.
آیا برای ساخت و ساز املاک در شهر های مختلف نیاز به صدور پروانه الزامی است؟
بهتر است که بدانید قبل از هرگونه ساخت و ساز در مشهد و یا در شهر های مختلف به گرفتن مجوز ساخت از شهرداری نیاز است و نمی توان بدون مجوز به انجام این کار پرداخت.
آیا اخذ پروانه برای ساخت و ساز در شهر ها و روستا ها متفاوت است؟
به گزارش خبرنگار ایمنا، ماده یک (قانون تعاریف و محدوده شهر، روستا و شهرک و نحوه تعیین آن ها) محدوده شهر را عبارت از حد کالبدی موجود شهر و هم چنین توسعه آتی در دوره طرح جامع و تا تهیه طرح مذکور در طرح هادی شهر که مقررات و ضوابط شهرسازی در آن لازمالاجرا است می داند.
حال این موضوع را هم باید افزود که پرونده برای ایجاد بنا ها، تاسیسات و تفکیک اراضی در محدوده قانونی روستا بر عهده دهیاری و صدور مجوز به بخشداری واگذار شده است. با این حال می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با پروانه ساختمان روستایی با مشاوران مشهد املاک تماس بگیرید.
مراحل گرفتن پروانه ساخت زمین قولنامه ای چگونه است؟
بهتر است که بدانید دریافت پروانه ساخت زمین قولنامهای بدون پرداخت حق تفکیک به شهرداری ها و یا فرمانداری ها غیرممکن است. حال مراحل گرفتن پروانه ساخت زمین قولنامه ای شامل: صدور پروانه ساختمان، دستور صدور بازدید صادر، گزارش مأمور فنی و کاربری ملک، صدور دستور نقشه، طراحی نقشه، پرداخت عوارض شهرداری، تهیه مدارک پیشنویس پروانه و چاپ پروانه می باشد.
درخواست مجوز ساخت چگونه است؟
درخواست مجوز ساخت از شهرداری امکان پذیر است. حال اگر قطعه زمینی را خریداری کرده اید و یا قصد ساختمان سازی را دارید و می خواهید در رابطه با چگونگی درخواست مجوز ساخت اطلاعات کاملی را به دست آورید، پیشنهاد می کنیم تا با مشاوران ما که از یک تیم تخصصی و حرفهای تشکیل شده اند تماس بگیرید تا در این زمینه به شما دوستان عزیز کمک کنند.
نمونه پروانه ساخت زمین مسکونی
اگر تمایل به مشاهده نمونه پروانه ساخت را دارید، پیشنهاد می کنیم تا به اینترنت مراجعه نمایید. شما با مراجعه به اینترنت و جستجوی عبارت مورد نظر خود مانند عکس پروانه ساختمان با نتایج خوبی رو به رو خواهید شد و عکس های متعددی برای شما نمایش خواهد یافت. هم چنین این موضوع را هم باید افزود که برخی از پیج ها که در این زمینه فعالیت می کنند نیز عکس های متعددی از نمونه پروانه ساخت را در صفحات خود برای علاقمندان قرار داده اند.
حداقل متراژ زمین جهت صدور پروانه ساخت
در رابطه با حداقل متراژ زمین جهت صدور پروانه ساخت بهتر است که بدانید به منظور اطلاع از حداقل متراژ در ساخت یک واحد آپارتمان و صدور پروانه ساخت اول باید دانست که محل احداث آن کجاست چرا که این متراژ با توجه به شهر و منطقه احداث ملک متفاوت می باشد. به عنوان مثال در شهر تهران به جز مناطق روستایی آن، حداقل این متراژ 60 متر مربع بوده و می توان این گونه بیان کرد که این میزان در مناطق روستایی و مناطق شهری هر چند سال یک بار تغییر کرده است.
شرایط دریافت این جواز چیست؟
بهتر است که بدانید برای دریافت جواز مانند جواز ساخت در مشهد شرایطی وجود دارد که آن شرایط را باید بدانید و رعایت کنید تا به این گونه در آینده با مشکلی مواجه نشوید. حال اگر تمایل دارید تا در رابطه با شرایط جواز اطلاعات کاملی را بدست آورید، پیشنهاد می کنیم با شماره ای که در سایت مشاوران املاک قرار داده شده است، تماس بگیرید تا مشاوران ما در این زمینه به شما دوستان کمک کنند.
سوالات متداول
پروانه ساختمان سندی است که شهرداری ها و سایر مراجع صدور پروانه همانند همیاری شهرداری صادر نموده و در اختیار مالک قرار می دهند چرا که برای احداث هرگونه ساختمان باید مجوز از مرجع ذیصلاح دریافت شود.
احداث بنا بدون پروانه در حوزۀ استفاده از اراضی واقع در محدوده شهر یا حریم آن، از تخلفاتی است که در کمیسیون ماده 100 قانون شهرداری به آن رسیدگی می شود و عواقبی را در پی دارد.
مراحل صدور پروانه ساخت زمین مسکونی شامل: تشکیل پرونده، دستور صدور بازدید، بررسی گزارش مأمور فنی و کاربری ملک، دستور نقشه، طراحی نقشه، پرداخت عوارض شهرداری، تهیه مدارک پیشنویس و چاپ پروانه می باشد.
قبل از هرگونه ساخت و ساز در شهر های مختلف به گرفتن مجوز ساخت از شهرداری الزامی است.