اطلاعات کاربردی

مهم ترین قوانین آپارتمان نشینی در مجتمع های مسکونی

در این مطلب می خواهیم علاوه بر بحث خرید خانه در مشهد درباره قوانین آپارتمان نشینی صحبت کنیم و مشخص کنیم که افراد باید بخاطر زندگی در آپارتمان چه قوانینی را رعایت کنند.

امروزه بیشتر افراد زندگی در آپارتمان ها را انتخاب می کنند به همین دلیل ساخت و ساز در مشهد در این نوع ساختمان ها در بیشتر شهر ها افزایش پیدا کرده است. اما آیا تا به حال درباره فرهنگ زندگی در آپارتمان شنیده اید؟ به دلیل اینکه در این ساختمان ها عده زیادی از افراد تقریبا در کنار هم زندگی می کنند، پس باید قانون و فرهنگی را رعایت کنند که این هم زیستی تبدیل به فرصتی برای اذیت و آزار دیگران نشود.

مهم ترین قوانین آپارتمان نشینی کدامند؟

مهم ترین قوانین آپارتمان نشینی کدامند؟

قوانین آپارتمان نشینی بسیار زیاد است و معمولا چندین بند را شامل می شود. رعایت این قوانین در کنار قوانین املاک باید برای همه باشد. به عنوان مثال همسایه ها باید به صورتی از حیاط یا پارکینگ مشاع استفاده کنند که مزاحم همسایه های دیگر نشوند. یعنی وسایل اضافه خود را در این مکان ها قرار ندهند. هم چنین نمی توانند این مکان ها را به بقیه بفروشند یا اجاره بدهند چون متعلق به تمام اهالی ساختمان است.

افرادی که در ساختمان زندگی می کنند نمی توانند در ظاهر آن تغییری به وجود آورند. اگر این اتفاق می خواهد انجام شود باید تمام ساختمان با آن توافق داشته باشند. معمولا آب و برقی که در پارکینگ یا حیاط قرار دارند مربوط به تمام ساختمان است و هیچکس نمی تواند از آن ها به صورت اختصاصی استفاده کند.

اگر یک واحد تصمیم به تغییر ظاهر خانه خود گرفته است این تغییر باید داخلی باشد و در ظاهر ساختمان تغییری ایجاد نشود. پارکینگ متعلق به کل ساختمان است و اگر با سند به نام کسی زده نشده باشد، تمامی افراد باید به صورت یکسان از آن استفاده کنند. همه اعضای ساختمان نیز باید تمیزی آن را رعایت کنند و اگر شخصی قرار است برای تمیز کاری ساختمان بیاید باید با وی همکاری کنند.

نباید وسایل تیز را در پشت بام قرار داد که به ایزوگام آسیب برساند. مواردی از این قبیل جز قوانین مهم ساختمان است و باید حتما رعایت شود. برای اطلاع بیشتر از این قوانین می توانید به مشاور املاک مشهد املاک مراجعه کنید.

قوانین آپارتمان نشینی مصوب مجلس شورای اسلامی

قوانین آپارتمان نشینی مصوب مجلس شورای اسلامی همان قوانین آپارتمان نشینی برای نصب در تابلو است. یعنی این قوانین بسیار مهم هستند و تمامی ساکنین باید از آن خبر داشته باشند و آن را رعایت کنند. این قوانین مربوط به رعایت نظم در آپارتمان ها می شود.

به این صورت که همسایه ها باید نظم‌ عمومی آپارتمان را رعایت کنند. کفش های خود را حتما درون جا کفشی بگذارند، پله ها را شلوغ نکنند و در قسمت مشاع آشغال و اثاثیه نگذارند و قوانین عبور و مرور را رعایت کنند یعنی سر و صدای نا به جا و رفت و آمد های زیاد نداشته باشند. این قوانین باید نوشته شده و روی تابلویی در معرض دیده همه قرار بگیرد تا همه افراد ساکن در آپارتمان در صورت نا آگاهی به این قوانین آگاه شوند.

عدم رعایت قوانین آپارتمان نشینی چه مشکلاتی رقم می زند؟

عدم رعایت قوانین آپارتمان نشینی چه مشکلاتی رقم می زند؟

معمولا همسایه ای که قوانین را رعایت نمی کند می تواند به مزاحمت های زیادی را برای بقیه ساکنین به وجود آورد. به عنوان مثال اگر سر و صدای همسایه ای زیاد باشد، عبور و مرور غیر عادی داشته باشد، از پارکینگ و حیاط استفاده اختصاصی کند و یا هر عملی که مخالف قوانین باشد را انجام دهد باعث بروز مشکلات زیادی در آپارتمان می شود. افراد باید این مسائل را جدی بگیرند زیرا مراعات در این موارد بسیار زیاد و جدی بوده و ممکن است باعث بروز خسارات جبران ناپذیری شود. کارشناسان بهترین سایت مشاوره املاک مشهد می توانند شما را بیشتر درباره پیامد های عدم رعایت قوانین آپارتمان توسط همسایه ها آگاه کنند.

آیا می توان از همسایگان به دلیل عدم رعایت این قوانین شکایت کرد؟

اگر همسایه ای قوانین را رعایت نکرد و باعث مزاحمت شد، اولین قدم این است که مدیر ساختمان با وی صحبت کند و او را آگاه کند. هم چنین بهتر است همسایه ها همه با هم جلسه ای را برگزار کرده و با وی صحبت کنند و از راه مسالمت آمیز مشکل را حل کنند. اگر به این صورت مشکل حل نشد. مدیر ساختمان می تواند از طریق قانونی اقدام کند و از وی شکایت کند.

نحوه شکایت به دلیل عدم رعایت قوانین آپارتمان نشینی چگونه است؟

اگر همسایه به صورت مسالمت آمیز مشکل را حل نکرد و قانون را رعایت نکرد به طور مثال از قوانین آپارتمان نشینی سر و صدا را انجام نداد، می توان از او شکایت کرد. برای اینکه شکایت انجام شود باید مدرک تهیه کنید و به شورای حل اختلاف یا دادسرا مراجعه کنید. البته گاهی اوقات این قوانین عرف دیده می شوند. یعنی وظیفه دادگاه یا فردی در قضاوت نیست که به آن رسیدگی کند اما گاهی اوقات شدت این عرف بسیار زیاد می شود و ممکن است برای افراد خطرناک باشد و باید از آن شکایت کرد. در این مورد می توانید به کارشناسان مشهد املاک مراجعه کرده و نحوه شکایت را از آن ها به صورت کامل تر بپرسید.

آیا قوانین تمامی آپارتمان های مسکونی مانند هم است؟

آیا قوانین تمامی آپارتمان های مسکونی مانند هم است؟

قوانین تمام آپارتمان ها در بیشتر موارد مانند یکدیگر است. اما ممکن است در بعضی از موارد تفاوت داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است در قوانین آپارتمان نشینی آسانسور نیز برای یک ساختمان وجود داشته باشد، اما خانه دیگری آسانسور نداشته و در این صورت قوانین آن را نیز ندارد. پس تعدادی از قوانین آپارتمان ها به امکانات آن بستگی دارد. اما در کل این قوانین مانند یکدیگر است و باید تمام آن نیز رعایت شود.

وظیفه مدیر ساختمان چیست؟

وظیفه مدیر ساختمان این است که قوانین را بنویسد و در معرض دید تمام همسایگان قرار دهد. این قوانین باید جز به جز و مشخص باشند و در جایی قرار بگیرد که همه بتوانند آن را ببینند. بعضی از افراد از این قوانین نا آگاه هستند و ممکن است بخاطر این نا آگاهی آن ها را رعایت نکرده باشند. هم چنین مدیر ساختمان همان طور که گفتیم باید دعوا ها را به صورت مسالمت آمیز حل کنند و با همسایگان خطا کار صحبت کرده و مشکل را حل کنند. هم چنین وظیفه شکایت را نیز به عنوان نماینده ساختمان بر عهده دارند.

بر طبق قانون اگر فردی به قسمت های مختلف ساختمان آسیب برساند چه کاری باید انجام دهد؟

تعدادی از قوانینی که در مورد آپارتمان نشینی است توسط مجلس یا مراجع قضایی دیگر تنظیم شده است. اگر شخصی بر اساس این قوانین به ساختمان آسیب برساند، اهالی ساختمان می توانند از او به صورت قانونی شکایت کرده و جلسه دادگاهی برای او تشکیل شود. این شخص در واقع به قسمت مشاع ساختمان آسیب رسانده و مالکیت مشاع متعلق به همه است. پس می توانند از این شخص شکایت کنند. در این باره می توانید به متخصصان مجرب مشهد املاک مراجعه کنید و مشکل خود را با آن ها در میان بگذارید.

قوانین یک ساختمان را چه کسی تعیین می کند؟

قوانین یک ساختمان را چه کسی تعیین می کند؟

در بالا نیز بیان کردیم که تعدادی قانون وجود دارد که به صورت مشترک در بین تمام ساختمان ها وجود دارد. اما تعدادی از قوانین شخصی نیز وجود دارد که توسط اهالی یک ساختمان بر اساس شرایط یا امکانات آن تقسیم می شود. به عنوان مثال تصور کنید یک آپارتمان فضای سبز روی پشت بام داشته باشد. این فضای سبز توسط تمام اهالی ساخته شده است و مشاع است. پس باید قوانین مخصوص به آن نیز وجود داشته باشد. ساختمان دیگری ممکن است این قانون را نداشته باشد.

آیا پرداخت شارژ هم جزو قوانین محسوب می شود؟

یکی از قوانین آپارتمان نشینی شارژ است. یعنی باید به موقع و درست پرداخت شود. اگر شخصی از پرداخت شارژ سر باز زند و یا اینکه مقدار تعیین شده آن را پرداخت نکند، مدیر می تواند از او شکایت کند. اما بهتر است اول مدیر با این فرد صحبت کرده و عواقب پرداخت نشدن شارژ را به او گوشزد کند اگر این شخص باز هم بی اعتنایی کرد بعد نسبت به شکایت اقدام کند. اگر می خواهید در این باره اطلاعات بیشتر داشته باشید می توانید به مشاوران مشهد املاک مراجعه کنید.

چرا این قوانین اهمیت دارند؟

چرا این قوانین اهمیت دارند؟

در بالا نیز این موضوع را بیان کردیم که در یک آپارتمان، تعداد زیادی از مردم با هم زندگی می کنند. هر کجا زندگی اجتماعی وجود داشته باشد، باید قوانینی نیز تعیین شود تا افراد با نظم کنار هم زندگی کنند. اگر قوانین نباشند، هرج و مرج ایجاد می شود و ممکن است حق بقیه ضایع شود. به همین دلیل هم قوانین در این زمینه مهم هستند و هم رعایت آن برای هر کسی که در آپارتمان زندگی می کند الزامی است.

سوالات متداول

قوانین آپارتمان نشینی pdf را از کجا دانلود کنیم؟

این قوانین به صورت pdf در اینترنت موجود است که می توانید آن را جستجو کرده و از سایت های مربوطه دانلود کنید.

قوانین آپارتمان نشینی قوه قضاییه به چه صورت است؟

این قوانین معمولا مربوط به حق مالکیت به صورت مشاع یا غیر مشاع است که در هنگام اختلاف یا رعایت نکردن قوانین به این صورت باید به قوه قضاییه مراجعه کرد. در این باره می توانید از مشاوران مشهد املاک کمک گرفته و اطلاعات دقیق کسب کنید.

آخرین قوانین آپارتمان نشینی را از کجا بخوانیم؟

به روز ترین قوانین آپارتمان نشینی در سایت های معتبر اینترنتی در این باره موجود است. می توانید با جستجو در گوگل آن ها را پیدا کنید.

جریمه شخصی که قوانین آپارتمان نشینی را رعایت نکند در صورت شکایت چیست؟

جریمه افرادی که قوانین را رعایت نکنند، مالی است و اگر عدم رعایت قوانین جدی باشد و باعث آسیب شود ممکن است حبس نیز داشته باشد.

5/5 - (4 امتیاز)

مژده بنکدار یزدی

نویسنده تخصصی و مشاور املاک در شهر مشهد هستم. از سال 1400 فعالیت خود را با سایت مشهد املاک آغاز کرده ام.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا