اطلاعات کاربردی

نمونه حکم تخلیه منزل مسکونی + نحوه اجرا و راه های مقاومت

در دنیای امروزی شاهد این موضوع هستیم که همواره افراد برای این که بخواهند در خانه ای زندگی کننده به دلیل مشکلات اقتصادی که در این بین وجود دارد مجبور به اجاره نشینی شده اند. در زمینه این موضوع برخی مواقع مشکلاتی به وجود می آید که نیاز است فرد به تخلیه منزل بپردازد. در این مقاله تیم مجرب مشهد املاک برای شما به صورت کلی درمورد حکم تخلیه منزل اطلاعاتی را جمع آوری کرده اند. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا علاوه بر بحث خرید خانه در مشهد در کنار یک دیگر به این موضوع به صورت اختصاصی بپردازیم.

حکم تخلیه منزل چیست؟

حکم تخلیه منزل چیست؟

همان طور که اشاره شد امروزه ما بسیار شاهد این موضوع هستیم که به دلیل مشکلات مالی افراد نمی توانند به خرید خانه روی آورند و به همین دلیل به سراغ اجاره نشینی می روند. در این بین اجاره نشینی مشکلاتی را برای فرد به وجود می آورد و از سویی دیگر موارد مثبتی نیز برای فرد ایجاد می کند. در زمینه موارد منفی یکی از اتفاقاتی که می تواند رخ دهد این است که فرد با صاحب خانه به مشکل بخورد و مجبور به تخلیه خانه شود اما این کار را انجام ندهد.

در این بین این حکم تخلیه خانه است که وارد عمل می شود. این حکم به صورت قانونی به فرد اشاره می کند که باید خانه را ترک کند و اگر این کار را نکند عواقب بدی را با خود به همراه دارد. البته ناگفته نماند که زمانی که فردی به خریداری کردن خانه نیز می پردازد، می تواند بر اثر مشکلاتی مانند مشکلات مالی در زمینه وام ها، حکم تخلیه منزل خریداری شده ارائه شود اما بیشتر این اتفاق برای مستجر ها رخ می دهد.

قانون حکم تخلیه مستاجر چگونه است؟

در زمینه حکم تخلیه منزل قوانینی وجود دارد. یعنی شما با توجه به یک چارچوب می توانید در زمینه حکم تخلیه اقدام کنید. حال ایم موارد چه چیزی می باشند؟ مشهد املاک برای شما این موضوعات را به حالت یک لیست ارائه داده است که با توجه به آن بتوانید به خوبی اطلاعاتی را در این زمینه دریافت کنید. اولین گزینه در قانون حکم تخلیه مستاجر این است که انقضا مدت اجاره رسیده باشد. در این زمینه شما می توانید به دنبال مراحل قانونی آن بروید و سپس اقدام به گرفتن حکم تخلیه برای او کنید.

مورد بعدی عدن پرداخت اجاره به مدت سه ماه است. از این طریق شما می توانید به مراجع قانونی مراجعه کرده و سپس حکم تخلیه را دریافت کنید. مورد بعدی که در قانون وجود دارد انتقال مال اجاره شده به فرد دیگر بدون اطلاع مالک می باشد و در آخر نیز استفاده از مال خریداری شده برای کار های غیر مشروع می باشد. شما با این موارد می توانید برای تخلیه حکم ها را تهیه کنید.

مراحل شکایت از مستاجر برای تخلیه به چه صورت است؟

مراحل قانونی اخذ حکم تخلیه منزل برای مستاجر کمی پیچیده است که مشهد املاک در این قسمت از مقاله به صورت کاملا اختصاصی برای شما تمامی مراحل را ارائه داده است. در ابتدا شما باید برای طرح شکایت به یک دفتر قضایی مراجعه کنید. سپس این شکایت به مراکز حقوقی ارائه می شود و برای مستجر ارسال می شود. پس از ارسال اگر شکایت مواردی غیر از چیزی که در عنوان قبلی به شما ارائه دادیم باشد، مستجر 20 روز وقت دارد که بر روی حکم اعتراض بزند. البته در نظر بگیرید که می تواند برای موارد گفته شده نیز اعتراض بزند اما معمولا این موضوع به جایی نمی رسد.

از این رو گفتیم که مراحل شکایت کردن کمی پیچیده است زیرا اگر نتوانید از وکیلی خوب در این زمینه استفاده کنید، ممکن است نتوانید حق خود را در این زمینه دریافت کنید.

نحوه گرفتن حکم تخلیه منزل چیست؟

نحوه گرفتن حکم تخلیه منزل چیست؟

همان طور که اشاره کردیم در برخی مواقع نیاز است که حکم تخلیه منزل گرفته شود و دانستن نحوه گرفتن این حکم نیز بسیار مهم است. در این قسمت می خواهیم به این موارد بپردازیم. شما ابتدا باید به مراکز قضایی مراجعه کرده و سپس اقدام به نوشتن شکایت کنید. حال نوشتن شکایت موضوعی بسیار مهم است که باید به درستی آن را نوشت و مواردی را در آن رعایت کرد تا منجر به گرفتن حکم تخلیه شود.

شما باید ثابت کنید که فردی که در منزل مسکونی قرار دارد در حال انجام کاری خلاف قانون است. یعنی شما باید این موضوع را کاملا ارائه دهید که فرد دارد بر خلا مواردی که در ابتدا بین افراد عهد شده است رفتار می کند. پس از آن باید این موضوع را نیز اعلام کنید که اگر خانه نیازمند به تعمیر است، باید فرد آن را تخلیه کند. در انتها نیز اگر مشاهده کردید که فرد خانه را بدون اجازه شما به فرد دیگری ارائه داده است، باید این موضوع را ثابت کنید.

شرایط دریافت حکم تخلیه منزل چگونه است؟

در عنوان های قبلی بار ها به این موضوع اشاره کردیم که چگونه می توانید حکم تخلیه منزل را دریافت کنید و باید پیرو چه شرایطی باشد. اما موضوعی که در این بین وجود دارد این است که شرایط حکم تخلیه مستاجر در زمان کرونا ۱۴۰۰ کمی متفاوت شده است و برخی نیز در این بین خود مواردی را تغییر داده اند.

این موضوع به این دلیل است که افراد به هنگام بیماری کرونا شغل خود را از دست دادند و تهیه مبلغ اجاره برای آن ها امکان نداشت به همین دلیل بسیاری از مالکین که دارای روحیه ای انسان دوستانه بودند و حکم تخلیه را ارائه ندادند.

فرق دستور تخلیه با حکم تخلیه چیست؟

برخی از افراد فکر می کنند که دستور تخلیه تفاوتی با حکم تخلیه منزل ندارد اما باید به شما بگوییم که این دو با یک دیگر دارای تفاوت است. تیم مشاور املاک حرفه ای مشهد املاک در این قسمت قصد دارد شما را با تفاوت های بین دستور تخلیه با حکم تخلیه آشنا کنیم.

در زمینه دستور تخلیه موضوع به این صورت است که افراد زمانی می توانند از دستور تخلیه استفاده کنند که زمان انقضا قرار داد به سر رسیده باشد و فرد اقدام به تخلیه خانه نکند. در این جا دستور تخلیه ارائه می شود و پیگرد های قانونی ندارد. اما زمانی که فرد به هیچ عنوان اقدام به تخلیه نکند، در این جا از طریق مراجع قضایی حکم تخلیه صادر می شود. پس می توان گفت که دستور تخلیه مرحله ای قبل از حکم تخلیه است.

آیا می توان بدون دستور اقدام به گرفتن مرحله بعدی کرد؟

آیا می توان بدون دستور اقدام به گرفتن مرحله بعدی کرد؟

گرفتم دستور تخلیه دل بخواهی است. یعنی شما می توانید در برخی مواقع این کار را انجام دهید و در برخی مواقع نیز بدون داشتن این دستور اقدام به گرفتن حکم تخلیه منزل کنید.

گرفتن حکم تخلیه در زمان کرونا چگونه است؟

همان طور که اشاره کردیم گرفتن حکم تخلیه منزل در زمان کرونا کمی با دیگر مواقع متفاوت بوده است. اما باز هم شاهد این موضوع بودیم که برخی برای این که بتوانند ملک خود را آزاد کنند اقدام به گرفتم حکم تخلیه کردند. در این طور مواقع تفاوتی با دیگر زمان ها ندارد و قانون مانند قوانین املاک برای تمامی افراد یک سان است. پس با توجه به مواردی که از ابتدا به آن ها اشاره کردیم، در زمان کرونا نیز می توان حکم تخلیه را انجام داد.

اجرای حکم تخلیه چگونه است؟

اگر تا به امروز دانستنی ‌های حکم تخلیه منزل را نمی دانستید و در مورد اجرای حکم تخلیه اطلاعاتی نداشتید ما در این مقاله قصد داریم به صورت اختصاصی به این موضوع بپردازیم. زمانی می توانید به اجرای حکم تخلیه بپردازید که در ابتدا بدانید که آیا این موضوع به درستی انجام می شود یا خیر.

یعنی آیا واقعا زمان تخلیه خانه رسیده است یا خیر. در این موقع شما باید از این موضوع اطلاع کامل پیدا کنید و سپس به اجرای حکم تخلیه بپردازید.

آیا امکان مقاومت در برابر حکم تخلیه وجود دارد؟

هر زمان که حکمی برای تخلیه ارائه شود، مستجر می تواند به راحتی به مدت 20 روز برای این حکم اعتراض بزند. پس می توان در برابر حکم تخلیه مقاوت کرد اما این که آیا واقعا در انتها این مقاوت به درستی پاسخ داده می شود یا خیر، موضوعی است که باید مد نظر قرار داد. این که اصلا ارزش دارد وقت خود را با این موضوع هدر داد و یا بهتر است به حرف قانون گوش کرد!

در صورت عدم تخلیه در برابر حکم چه عواقبی در پی خواهد داشت؟

اگر حکم تخلیه منزل صادر شود اما در برابر این حکم فرد کاری را انجام ندهد باید بگوییم که عواقب خوبی را با خود به همراه ندارد. به این صورت که شما باید به نوعی دیگر اقدام کنید و در صورت نیاز حکم جلب فرد نیز گرفته شود. البته آنقدر قانون قوی است که حکم تخلیه می تواند به خوبی پاسخ دهد.

آیا این مورد به صورت اینترنتی به مستجر ارسال می شود؟

اگر فرد در سامانه ثنا دارای پرتال باشد، این موضوع به او به حالت اس ام اس ارائه می شود و سپس وی به این سامانه مراجعه می کند اما در هر صورت نامه برای فرد ارسال می شود.

نمونه حکم تخلیه منزل مسکونی

برای این که بتوانید قبل از این که اقدام به انجام حکم تخلیه منزل کنید از این موضوع اطلاعاتی را کسب کنید، پیشنهاد می شود نمونه ای از این حکم را به صورت تصویر مشاهده کنید. از این رو می توانید به خوبی با این حکم آشنا شده و در زمینه دریافت آن اقدامات لازم را داشته باشید.

سوالات متداول

سوالات متداول

آیا حکم تخلیه با دستور تخلیه متفاوت است؟

هر دو این موارد معانی مختلفی دارند و به نوعی دستور مرحله قبلی حکم است.

آیا می توان عکس حکم تخلیه را قبل از اقدام به آن مشاهده کرد؟

به راحتی می توانید با مراجعه به قسمت تصاویر گوگل این نمونه ها را مشاهده کرد.

چه زمانی دستور تخلیه ارائه می شود؟

زمانی که انقضا قرار داد اجاره به پایان رسیده باشد.

آیا می توان در مقابل این حکم مقاوت کرد؟

می توان این کار را انجام داد و پس از ارائه حکم 20 روز وقت برای اعتراض وجود دارد.

4.5/5 - (6 امتیاز)

مهسا بنکدار یزدی

تجربیات بسیاری در زمینه املاک به دلیل فعالیت محیطی دارم و این اطلاعات را در قالب مقاله در سایت مشهد املاک در اختیار شما قرار خواهم داد.

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. برادرم یک مستاجر داره تقریبا یک ماهم از قراردادش تموم شده اما پا نمیشه. شکایت کرده ولی هنوز اقدامی نشده.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا