اطلاعات کاربردی

منظور از معافیت پارکینگ چیست؟ بررسی دقیق قوانین خاص آن

با گسترش شهرنشینی و هجوم افراد برای زندگی و کار در شهر های بزرگ مشکلات متعددی در شهر ها ایجاد گردیده است یکی از این مشکلات ترافیک زیاد شهر ها و نبودن جای پارک برای ماشین ها است. معمولا برای تامین نیاز افراد برای سکونت، ساختمان های بسیار بزرگی احداث می گردند که در مواردی تحت شرایط خاص مالک این ساختمان ها نمی توانند پارکینگ احداث کنند. دولت برای این موضوع قوانینی را در نظر گرفته است که یکی از این قوانین معافیت پارکینگ است که در این مطلب در مشهد املاک در راستای موضوع خرید خانه در مشهد در مورد آن بیشتر توضیح خواهیم داد.

منظور از معافیت پارکینگ چیست؟

منظور از معافیت پارکینگ چیست؟

باید گفت شرایط متعددی وجود دارد که باعث می شود ساختمان های مرتفعی از احداث پارکینگ منع شوند معمولا برای تامین پارکینگ این ساختمان ها قوانینی به وجود آمده است که با توجه به شرایط ساختمان که تشخیص این شرایط بر عهده کارشناسان مربوطه است، این نیاز برطرف می گردد. در مواردی که مالک نتواند در بنای خود پارکینگ احداث کند و با توجه به تراکم ساختمان که طبق قوانین خاصی حق احداث پارکینگ به صندوق شهرداری واریز گردد را معافیت پارکینگ گویند.

قوانین معافیت پارکینگ چگونه است؟

هر ساختمان قانون معافیت پارکینگ شامل آن نمی شود بلکه قوانینی خاصی در مورد این موضوع وجود دارد که افراد با توجه به این قوانین می توانند از این معافیت استفاده کنند. تشخیص اینکه ساختمان مربوطه شامل این قوانین می شود بر عهده کارشناسان بوده است و فرد نمی تواند تنها بنا بر نظر خود این تشخیص را بدهد. قوانین مربوطه شامل موارد زیر می باشد.

  • ساختمان هایی که دسترسی به حمل اتومبیل نداشته و در خیابان های ۴۵ متر و سریع السیر قرار گرفته اند.
  • ساختمان هایی که دسترسی به محل اتومبیل ندارند و در فاصله ۱۰۰ متری تقاطع خیابان ها با عرض ۲۰ متر و یا بیشتر قرار گرفته اند.
  • در ورودی بعضی از ساختمان ها درختان کهنی قرار گرفته اند که شهرداری اجازه قطع آن ها را نداده است. احداث پارکینگ این ساختمان ها نیاز به قطع این درختان را داشته است.
  • بعضی از ساختمان ها در کوچه هایی قرار دارند که عرض کوچه کمتر از ۴ متر بوده و به علت عرض کم کوچه امکان عبور اتومبیل وجود نداشته است.
  • بعضی از ساختمان ها در معابری قرار دارند که شیب بسیار زیادی دارند و از نظر فنی امکان احداث پارکینگ در این معبر ها وجود نداشته است
  • در مواردی شکل ساختمان و وضعیت آن به گونه ای است که امکان احداث پارکینگ طبقاتی هم در ساختمان وجود ندارد.
  • یکی دیگر از ساختمان هایی که شامل معافیت پارکینگ می شوند، ساختمان هایی هستند که در حاشیه میدان و تا فاصله ۲۰ متری آن قرار گرفته اند.
شرایط معافیت از پرداخت عوارض پارکینگ چگونه است؟

شرایط معافیت از پرداخت عوارض پارکینگ چگونه است؟

اگر به دنبال دانستن شرایط معافیت از پرداخت عوارض پارکینگ هستید در ادامه در مورد آن توضیحاتی را ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.

ساختمان های با قدمت سال ۱۳۵۹ و ماقبل که کاربری تجاری دارند

ساختمان های تجاری که قدمت بالایی دارند و مالک قصد بازسازی و یا تعویض سقف ساختمان را طبق قوانین و مقررات دارد و این بازسازی را طبق اصول شهرسازی و آیین نامه ۲۸۰۰ انجام می دهد. با اخذ مجوز از پرداخت کردن عوارض کسر پارکینگ و یا حذف آن معاف است.

بازسازی سقف ساختمان های تجاری

درباره تعویض سقف ساختمان های تجاری که از طرف شهرداری این تعویض بلامانع بوده و مجوز آن صادر گردیده و حق پرداخت را طبق قوانین موجود و ضوابط مشخص شده در زمان صدور مجوز شهرداری پرداخت کرده است و حق پارکینگ را در همان زمان پرداخت کرده و یا اینکه اقدامات لازم را طبق ضوابط برای تامین پارکینگ انجام داده است و تمام ضوابط طرح تفصیلی متراژ موجود از پرداخت عوارض معافیت پارکینگ معاف می باشد.

ساختمان های بهره برداری شده قبل از بخشنامه 34/3/1/1087-19/1/1369

ساختمان های تجاری که در سال 1365 و سال های قبل از آن احداث گردیده که این ساختمان ها در نقشه هوایی بوده است و قبل از بخشنامه 34/3/1/1087-19/1/1369 قطعیت یافته است. این ساختمان ها در کمیسیون ماده صد قطعیت یافته است. اگر ساختمان قبل از این بخش نامه به بهره برداری رسیده باشد که ملاک این بهره برداری تاریخ نصب کنتور برق بوده از پرداخت عوارض کسر پارکینگ معاف است.

عوارض حذف پارکینگ چقدر است؟

عوارض حذف پارکینگ چقدر است؟

عوارض حذف پارکینگ ساختمان های تجاری و مسکونی طبق ضوابط و مقررات خاصی می باشد که این عوارض در هنگام صدور پروانه طبق تعرفه های خاصی قابل پرداخت است. این تعرفه ها به شرح زیر می باشند. در این قسمت برای مشخص شدن تعرفه از حرف p استفاده می شود که حداقل p برای ملک های تجاری و اداری برابر با ۱۲۰۰۰ ریال بوده است.

به ازای هر متر مربع پارکینگ حذف شده در معبر ساختمان های تجاری و اداری ۱۰۰p باید پرداخت کرد و به ازای هر متر مربع پارکینگ حذف شده در داخل ساختمان تجاری و اداری باید ۴۵p پرداخت کرد. در ساختمان های مسکونی به ازای هر متر مربع پارکینگ حذف شده باید ۲۰p پرداخت کرد‌.

منظور از کسری پارکینگ چیست؟

در این قسمت خواهیم گفت که منظور از کسر پارکینگ چیست؟ کسر پارکینگ به این معنا می باشد که مالک ساختمان بدون توجه به کاربری آن در زمان صدور پروانه ساخت ساختمان نتواند پارکینگ مورد نیاز برای ساختمان مربوطه را تامین کند. در این موقع لزوم احداث پارکینگ وابسته به احداث بنای جدید است و مالک با پرداخت هزینه هایی احداث این پارکینگ را مشروط به احداث بنا جدید می کند.

آیا تامین پارکینگ برای تمام ساختمان های تجاری و مسکونی اجباری است؟

آیا تامین پارکینگ برای تمام ساختمان های تجاری و مسکونی اجباری است؟

برای اکثر ساختمان های تجاری و مسکونی تامین پارکینگ اجباری بوده است و تنها بعضی از ساختمان ها که شرایط لازم را برای معافیت از پارکینگ دارند می توانند پارکینگ احداث نکنند. در قسمت قبل تمام این شرایط ذکر شد برای اینکه مشخص شود که ساختمانی شرایط احداث پارکینگ را ندارد نیاز است که حتما کارشناس شهرداری با بازدید از ساختمان این امر را تشخیص دهد.

اکثر ساختمان ها موظف هستند برای تامین نیاز به پارکینگ استفاده کنندگان خود پارکینگ در ساختمان احداث کنند. در مواردی این پارکینگ ها به صورت طبقاتی در داخل ساختمان بوده است.

جریمه معافیت پارکینگ چگونه محاسبه می شود؟

جریمه معافیت پارکینگ با توجه به عوامل گوناگونی مشخص می شود. معمولا در تعین جریمه به علت احداث نشدن پارکینگ توجه می کنند و این مقدار جریمه با توجه به متراژ خیابان متفاوت است. برای اطلاع دقیق از جریمه معافیت پارکینگ به شهرداری منطقه ای که ساختمان در آن احداث گردیده مراجعه کنید و تا کارشناسان مربوطه به مراجعه به ساختمان و بازدید از آن مقدار جریمه را مشخص کنند.

آیا جریمه حذف پارکینگ در همه شهر ها مانند هم است؟

آیا جریمه حذف پارکینگ در همه شهر ها مانند هم است؟

جریمه حذف پارکینگ در تمام شهر ها مانند هم نبوده است بلکه با توجه به شرایط قرار گیری ساختمان، کاربری ساختمان و اصول شهرسازی و عوامل بسیار دیگر این جریمه ها متفاوت بوده است. شما برای اطلاع دقیق از مقدار جریمه بهتر است به شهرداری مربوط به شهر و منطقه قرار گیری ساختمان خود مراجعه کنید تا در جریان دقیق مقدار این جریمه ها قرار بگیرید.

معمولا قوانین بسیاری در مورد طراحی پارکینگ روباز، ارتفاع پارکینگ تجاری، قوانین پارکینگ عمومی، ضوابط پارکینگ تجاری وجود دارد که شما می توانید با مراجعه به شهرداری ها و ضوابط طراحی پارکینگ pdf،
ضوابط پارکینگ مسکونی، ضوابط تعداد پارکینگ مسکونی، ابعاد ضوابط پارکینگ اطلاعات لازم را کسب کنید.

آیا جریمه معافیت پارکینگ برای واحد ها تجاری و مسکونی مانند هم می باشد؟

جریمه معافیت پارکینگ با توجه به نوع کاربری ساختمان متفاوت است. معمولا جریمه مربوطه برای ساختمان های اداری و تجاری بسیار بیشتر از ساختمان های مسکونی بوده است. همان طور که در قسمت قبل عنوان شد. اگر به دنبال اطلاعات کامل و دقیقی در مورد عوارض و جریمه های معافیت و یا کسر پارکینگ هستید حتما به شهرداری های شهر خود مراجعه کنید و در مورد این مطلب اطلاعات دقیقی را کسب کنید.

عکس بخش نامه معافیت پارکینگ

بخش نامه هایی در مورد معافیت پارکینگ وجود دارد که افراد می توانند با مراجعه به شهرداری های مربوطه این بخش نامه ها را مشاهده نمایند. اگر برای دیدن این بخشنامه ها شرایط مراجعه حضوری را ندارید، می توانید با مراجعه به سایت شهرداری شهر خود این بخش نامه ها را به صورت اینترنتی مشاهده کنید.

سوالات متداول

چه ساختمان هایی مشمول قانون معافیت پارکینگ می شوند؟

ساختمان های تجاری که در سال 1365 و سال های قبل از آن احداث گردیده اند شامل معافیت از پارکینگ می شوند.

تامین پارکینگ ساختمان هایی که شامل معافیت پارکینگ شده اند بر عهده چه کسی است؟

تامین پارکینگ ساختمان هایی که مشمول معافیت پارکینگ شده اند بر عهده شهرداری می باشد. مالک با پرداخت مبلغی به شهرداری این امر را به شهرداری واگذار می کند.

آیا ساختمان های مسکونی هم شامل معافیت پارکینگ می شوند؟

ساختمان ها طبق شرایط خاصی مشمول قانون معافیت پارکینگ می شوند که نوع کاربری ساختمان ربطی به این معافیت ندارد.

آیا بخش نامه های معافیت پارکینگ بر روی سایت شهرداری ها وجود دارد؟

معمولا بخش نامه های مربوط به شهرداری ها بر روی سایت آن ها وجود دارد که بخش نامه معافیت پارکینگ هم نیز همین گونه می باشد.

3.8/5 - (18 امتیاز)

عاطفه اکرمی

دارای مدرک لیسانس شهرسازی از دانشگاه شریف و عضو بخش دیجیتال مارکتینگ جهش و نویسنده سایت بزرگ مشهد املاک هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا