اطلاعات کاربردی

متراژ زمین برای ساخت در روستا چقدر است؟ بررسی حداقل و حداکثر آن

برای ساخت و ساز در روستا افراد باید طبق قانون تمامی نکات را رعایت کنند. یکی از مهم ترین قانون ها، رعایت متراژ زمین برای ساخت در روستا می باشد. در این مطلب در مشهد املاک می خواهیم در مورد این موضوع اطلاعاتی را جمع آوری کنیم و در اختیار شما قرار می دهیم تا بیش تر با آن آشنا شوید.

حداقل متراژ زمین برای ساخت در روستا چقدر است؟

حداقل متراژ زمین برای ساخت در روستا چقدر است؟

افراد بسیاری به ساخت و ساز در روستا ها مشغول هستند. بسیاری از افراد ساختمان ها و بنا های قدیمی خود را خراب کرده و یا بازسازی می کنند. معمولا قشر متوسط جامعه در روستا ها زندگی می کنند چرا که خرید زمین در روستا و ساخت ساختمان در آن بسیار کم هزینه تر از ساخت و ساز در شهر می باشد.

گفته شده است که اگر زمینی به فرض 100 متر باشد نمی توان از 100 در 100 ان برای ساخت بهره مند شد. در مثال دیگری برای توجیح این موضوع این گونه می گوییم که اگر فردی زمینی به متراژ 200 متر خریداری کرده باشد و قصد داشته باشد که بر روی آن 6 طبقه بسازد، با توجه به این که در هنگام خرید زمین به او گفته باشند که تراکم زمین 150 درصد است، این فرد می تواند معادل 150 درصد از کل مساحت زمین خود را که 300 متر مربع می شود به عنوان زیر بنای ساختمان خود داشته باشد.

برای احداث بنا در روستا ها در مرحله اول حتما باید مجوز ساخت و ساز روستایی را دریافت نمایید. ساخت و ساز بدون داشتن مجوز دارای عواقب بسیار سنگینی می باشد.

حداکثر متراژ زمین برای ساخت در روستا چقدر است؟

حداکثر متراژ زمین برای ساخت در روستا چقدر است؟

برای ساخت و ساز و احداث ساختمان در روستا زمین باید بیش تر از 100 متر باشد. این زمین می تواند تا حداکثر 500 متر افزایش یابد. البته تا کنون قانون کلی برای حداکثر متراژ این زمین بیان نشده است. اگر این زمین برای احداث مکان هایی مانند کتابخانه عمومی باشد باید حداقل زمینی به متراژ 250 متر مربع در نظر گرفته شود.

نحوه احداث بنا باید طبق قوانین و ضوابط اداره کل فرهنگ و ارشاد انجام شود. احداث هر مکان باید با توجه به شرایط اداره مربوط به آن انجام شود. حداقل متراژ زمین برای گرفتن سند باید 100 متر باشد در غیر این صورت سند تک برگی ارائه نمی شود.

چند درصد از متراژ یک زمین را می توان ساخت؟

درصد ساخت زمین در واقع به این معنا است که از هر متراژ شهرداری چه قدر از آن را برای ساخت و ساز آزاد گذاشته است. با یک مثال این مسئله را توضیح می دهیم. اگر فردی 200 متر زمین داشته باشد و شهرداری اجازه دهد که در کل زمین فوندانسیون را انجام دهد در واقع به این فرد اجازه داده شده است که از 100 درصد زمین برای ساخت و ساز استفاده شود.

اگر شهرداری به این فرد مجوز 60 درصدی بدهد، فرد باید فقط از 60 متر مربع برای ساخت و ساز استفاده کند. در حالت اول ضریب سطح اشغال برابر 1 و در مورد دوم این ضریب 0.6 می باشد. درصد متراژ زمین را شهرداری معین می کند. برای اطلاعات بیش تر از ساخت زمین زیر 100 متر و زمین های کوچک می توان به اینترنت مراجعه کرد و مطالب مربوطه را مطالعه فرمایید.

ابعاد زمین برای ساخت بنا چه اهمیتی دارد؟

ابعاد زمین برای ساخت بنا چه اهمیتی دارد؟

ابعاد زمینی که بر روی آن ساخت و ساز می شود در هنگام فروش میزان سود به دست آمده را تعیین می کند. به راحتی می توان حدس زد که سود حاصل از فروش ساختمان هایی که با متراژ زیادی ساخته شده اند چقدر می شود. هرچه مقدار زیر بنای زمین بیش تر باشد هزینه هایی مانند مصالح، حقوق کارگران و هزینه خرید زمین و غیره بیش تر می شود اما سود بیش تری نسبت به زمین هایی که زیر بنای آن ها کم تر است به دست می آید.

به همین دلیل است که افرادی که در زمینه خرید و فروش و ساخت و ساز فعالیت دارند همیشه به دنبال زمین های بزرگ هستند. اخذ جواز، انجام امور اداری در شهرداری و سازمان نظام مهندسی تقریبا برای تمام زمین ها با متراژ های مختلف یکسان است و از این طرف مسلما سود بیش تری به صاحبان زمین های متراژ بالا می رسد. از طرف دیگر در زمین هایی که متراژ بالایی دارند می توانند تعداد واحد های بیش تری را ایجاد کنند که سود بیش تری به دست آید.

هر چه تعداد واحد بیش تر باشد متراژ واحد کم تر می شود و این دقیقا درخواست بسیاری از مردم در شهر های بزرگ است چرا که نگهداری از آن آسان تر و هزینه های واحد ها کم تر می شود. به همین دلیل است که ساختمان هایی که واحد های بیش تری دارند زود تر فروخته می شوند.

متراژ زمین چگونه محاسبه می شود؟

متراژ زمین چگونه محاسبه می شود؟

برای به دست آوردن متراژ زمین خود می توان از دو روش استفاده کرد. بسیاری از زمین ها مانند اشکال ساده هندسی مانند مربع و مستطیل هستند و با اندازه گیری هر ضلع زمین به راحتی می توان متراژ و مساحت زمین را به دست آورد. به این طریق که باید طول و عرض زمین در هم ضرب شوند.

در حالت دیگر ممکن است زمین شکل هندسی خاصی نداشته باشد، در این مواقع باید زمین را به وسیله گچ به چند شکل هندسی ساده تقسیم کرد. در ر این حالت تمام اضلاع زمین را اندازه گیری کرده و بر اساس مساحت هر شکل هندسی، متراژ زمین را به دست آورید.

مساحت مربع = a*a و مساحت‌ مستطیل= a*b و مساحت مثلث= (a*b)/2 می باشد. البته ممکن است در برخی از مواقع تکه ای از زمین به شکل نیم دایره باشد. در این حالت باید حالت قوس دار را رها کرده و قسمت صاف نیم دایره را اندازه گرفته و تقسیم بر 2 کنید.

با انجام این کار شعاع دایره به دست می آید و باید آن را در فرمول مساحت دایره= a*a*3.14 قرار دهید. سپس تمام مساحت های به دست آمده را در هم جمع کرده و متراژ کل زمین به دست خواهد آمد.

آیا متراژ قانونی زمین برای ساخت در روستا در هر استان متفاوت است؟

قوانین ساخت و ساز در روستا به این صورت است که به استناد ماده 3 آیین نامه استفاده از اراضی، ساخت و ساز ساختمان و تاسیسات در خارج از حریم شهر ها و در محدوده روستا ها مصوب 10/2/1391 هیأت وزیران « هر گونه ساخت و ساز در شهرک ها، تابع ضوابط و طرح مصوب قانونی و طبق دستورالعمل مورخ 27/12/1386 ترویج شهرک سازی در کشور مصوب شورای عالی شهرسازی و معماری ایران می باشد.» این بند به این معنا می باشد که متراژ ساخت و ساز در هر روستا را شورای شهر سازی معین می کند و اعضای این شورا تصمیم گرفته اند که اگر در محدوده روستایی دهیاری وجود دارد، این کار را دهیار انجام بدهد.

در واقع دهیار تشکیل پرونده و صدور پروانه ساختمانی برای ایجاد بنا ها و تأسیسات واقع در محدوده قانونی روستا پس از هماهنگی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و اخذ نظرات قانونی نهاد مذکور در چهارچوب ضوابط و مقررات طرح های هادی مصوب روستا را به عهده دارد. اما اگر در آن محدوده دهیار وجود نداشه باشد، متراژ زمین را استانداری و بخش داری آن محل تعیین می کند.

استفاده غیرقانونی از متراژ زمین روستایی برای ساخت چه عواقبی دارد؟

استفاده غیرقانونی از متراژ زمین روستایی برای ساخت چه عواقبی دارد؟

ساخت و ساز های غیر قانونی در روستا ها عواقب بسیاری را به دنبال دارد. نظارت بر ساخت و ساز ها در روستا به عهده دهیار است. با توجه به تبصره ۲ ماده واحده قانون الحاق یک بند و ۳ تبصره به عنوان بند ۳ به ماده ۹۹ قانون شهرداری ها مصوب ۱۳۷۲ برای جلوگیری از ساخت و ساز های غیر قانونی و برای تعیین تخلف مجرم کمیسیونی تشکیل می شود که در آن نمایندگان وزارت کشور و قوه قضاییه و وزارت مسکن حضور دارند.

طبق مصوب ۱۰/۲/۱۳۹۱ رأی بر قلع بنا یا جریمه معادل ۵۰ تا ۷۰ درصد قیمت اعیانی صادر خواهد شد که به معنی تخریب سازه و البته جریمه نقدی فرد متخلف می باشد. بهتر است در ابتدا به دنبال گرفتن مجوز و سپس برای ساخت و ساز اقدام نمیایید.

آیا حداقل متراژ زمین برای ایجاد بنا در روستا با متراژ شهری متفاوت است؟

آیا حداقل متراژ زمین برای ایجاد بنا در روستا با متراژ شهری متفاوت است؟

متراژ ساخت و ساز در زمین های روستایی و شهری بسیار متفاوت است. در شهر ها بسیاری از ساخت و ساز ها برای ایجاد ساختمان های بزرگ و پر تراکم انجام می شود و در روستا معمولا برای سکونت کشاورزان و دامداران است که این امر زمین با متراژ های بالا نیازی ندارد.

در شهر ها معمولا مکان های دیگری مانند فروشگاه ها، منازل ویلایی و ساختمان های بسیار بزرگ و پارک ها و غیره ایجاد می شوند که نیاز به زمین های متراژ بالا دارند.

سوالات متداول

متراژ زمین برای ساخت در روستا از چند متر شروع می شود؟

حداقل متراژ زمین برای ساخت در روستا ها 100 متر می باشد.

متراژ زمین برای ساخت در روستا توسط چه کسی تعیین می شود؟

متراژ زمین برای ساخت در روستا توسط دهیار هر روستا تعیین می شود.

اگر روستا فاقد دهیار باشد، متراژ زمین برای ساخت در روستا توسط چه کسانی تعیین می شود؟

در صورت نبودن دهیار در روستا، متراژ زمین برای ساخت در روستا توسط استان داری و بخش داری مشخص می شود.

3/5 - (101 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا